Δελτίο Τύπου της Κ.Ο.Θ.

0

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ανεγνωρισμένον Σωματείον
Συνεργαζόμενο με το Υπουργείο Γεωργίας
Έδρα: Θεσσαλονίκη, Αμύντα 7, τηλ.: 278543 & 230070

Θεσσαλονίκη 20-7-2003

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης είναι ένα φιλοπεριβαλλοντικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ως σκοπό έχει τη διαχείριση του θηραματικού πλούτου και το συντονισμό και ενημέρωση των μελών του.

Είναι, βάσει καταστατικού, συνεργαζόμενο σωματείο με το Υπουργείο Γεωργίας και ελέγχεται από αυτό μέσω του Δασαρχείου.

Προσλαμβάνει κάθε χρόνο θηροφύλακα, εκδίδει ενημερωτικά έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά κλπ.) και γενικά προσπαθεί να δημιουργήσει ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ στα μέλη του, με σκοπό την προάσπιση της άγριας πανίδας και γενικά του περιβάλλοντος.

Για το σκοπό αυτό από τις συνδρομές των μελών, βάσει του καταστατικού του, το 50% υποχρεωτικά διατίθεται για φιλοθηραματικούς σκοπούς (πάταξη λαθροθηρίας, σπορές σε άγονες περιοχές, απελευθερώσεις θηραμάτων, ρίψεις τροφών το χειμώνα κλπ).

Η περιουσία του Συλλόγου είναι η ιδιοκτήτη λέσχη του, ένας καλαίσθητος χώρος στην οδό Αμύντα 7, 546 31 Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 278543. Επίσης στην περιοχή Μελισσοχωρίου Θεσσαλονίκης διαθέτει 42 στρέμματα γης, όπου έχει διαμορφώσει ένα ονειρεμένο περιβάλλον (αναψυκτήριο). Εκεί οι κυνηγοί με τις οικογένειες και τους φίλους τους μπορούν να απολαύσουν ένα καταπράσινο τοπίο με καλαίσθητα κτίσματα.

Με τις εκλογές της 18ης Μαΐου εκλέχθηκε ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο, η σύνθεση του οποίου είναι:

ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΠΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΈΣΤΗΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕ1ΟΣ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ
ΠΑΤΡΩΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΜΙΑΣ
ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΕΛΟΣ
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΕΛΟΣ
ΜΑΥΡΙΤΣ1ΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΕΛΟΣ
ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΛΟΣ

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΟΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΛΟΣ
ΚΟΥΤΟΥΣΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΛΟΣ

Για τη νέα κυνηγετική περίοδο στο πρόγραμμα «βελτίωση βιοτόπων» έχουν προγραμματιστεί σπορές σε άγονες περιοχές, ώστε η άγρια πανίδα να βρει και τροφή και καταφύγιο, καθώς οι μονοκαλλιέργειες αποδείχθηκαν ένας από τους κυριότερους λόγους της μείωσης της άγριας πανίδας. Για το λόγο αυτό συνεργαζόμαστε με το επιστημονικό προσωπικό της ΣΤ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, στην οποία υπαγόμαστε, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «ΑΡΤΕΜΙΣ», ένα φιλόδοξο πανελλήνιο πρόγραμμα καταγραφής της κυνηγετικής κάρπωσης και παρακολούθησης των φιλοθηραματικών πληθυσμών.

Τα στοιχεία που συλλέγονται καταχωρούνται σε Η/Υ και εμπλουτίζουν κάθε χρόνο την τράπεζα πληροφοριών.

Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί περίπου 170.000 ημερήσιες κυνηγετικές εξορμήσεις και με στατιστική επεξεργασία εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα (τα προαναφερόμενα στοιχεία από το περιοδικό «ΠΑΝ-ΘΗΡΑΣ» που εκδίδεται από τη ΣΤ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης.

Στις μέρες που ακολουθούν θα μας χορηγηθούν αρκετοί φασιανοί από τα κρατικά εκτροφεία για να τους απελευθερώσουμε (αφού πρώτα εγκλιματιστούν σε πυρήνα που θα δημιουργήσουμε σε συνθήκες άγριας διαβίωσης). Οι απελευθερώσεις αυτές γίνονται βάσει νόμου μόνο μέσα σε καταφύγια, όπου το κυνήγι απαγορεύεται.

Το μοναδικό πρόβλημα του κυνηγετικού κόσμου είναι οι αντικυνηγετικές οργανώσεις, οι οποίες μπροστά στο δέλεαρ των μεγάλων οικονομικών προγραμμάτων που χορηγεί η Ευρωπαϊκή Ένωση δε διστάζουν να κατασυκοφαντούν τους κυνηγούς, αγνοώντας σκόπιμα τις πραγματικές αιτίας της μείωσης της άγριας πανίδας (φυτοφάρμακα, μονοκαλλιέργειες, εκχερσώσεις, παράνομες ξυλεύσεις κλπ.) και ένα κράτος που βλέπει το κυνήγι σαν ένα καθαρά εισπρακτικό μέσο και μόνο.

Ευτυχώς στις μέρες μας ο κόσμος αρχίζει και καταλαβαίνει την καπηλεία του όρου «οικολογία» που μέχρι τώρα πουλούσε όσο τίποτε, γιατί κανείς, μα κανείς δεν είναι περισσότερο οικολόγος από τον κυνηγό, μια και μόνο σε ένα καθαρό και υγιές περιβάλλον μπορεί να ασκήσει τη δραστηριότητα του.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος:Δημήτριος Μεσσήνης

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων