Προσφορά βοήθειας σε άπορους συνδημότες μας και στο φιλοζωικό Σωματείο «Ο Άργος»

0

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ΕΔΡΑ: Ελευθερίας 5
T.K. 561 23 – Αμπελόκηποι
ΤΗΛ: 2310 733.466
FAX: 2310 724.999
www.huntersclub.gr
ksa@ huntersclub.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προσφορά βοήθειας σε άπορους συνδημότες μας και στο φιλοζωικό Σωματείο «Ο Άργος»

Ο Δήμος Αμπελοκήπων διοργανώνει συσσίτιο για τους δημότες που βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση και τα λιγοστά τους έσοδα δεν αρκούν για να καλύψουν ούτε αυτόν ακόμα «τον άρτον τον επιούσιον». Αναγνωρίζοντας την αξία και την αναγκαιότητα αυτής της τόσο ζεστής και ανθρώπινης χειρονομίας, που πραγματικά τιμά την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως θεσμό γενικά αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμπελοκήπων ειδικότερα, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμπελοκήπων αποφάσισε να συμβάλλει στην ευγενική αυτή προσπάθεια.

Έτσι το Δ.Σ. του Συλλόγου προχώρησε στην αγορά και προσφορά τροφίμων για το συσσίτιο θέλοντας αφενός να βοηθήσει, αφετέρου να εκφράσει με τον τρόπο αυτό την ευγνωμοσύνη του προς το Δήμο Αμπελοκήπων που πάντα πρόθυμα στηρίζει κάθε δραστηριότητά του και είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε βήμα της πορείας του Συλλόγου.

Στην παραλαβή των ειδών που συγκεντρώθηκαν, παρών ήταν και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος ανέλαβε προσωπικά την παράδοσή τους στον τόπο όπου οργανώνεται το συσσίτιο.

Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα του άμεσου περιβάλλοντός μας, μέσα στην πόλη, είναι αυτό των αδέσποτων ζώων που ταλαιπωρούνται καθημερινά στους δρόμους της πόλης και γίνονται θύματα της αδιαφορίας και της ανευθυνότητας όλων μας. Με δεδομένη την αγάπη των κυνηγών για τους πιστούς τετράποδους φίλους και συνεργάτες τους, τα κυνηγετικά τους σκυλιά, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμπελοκήπων αποφάσισε να στηρίξει, με την προσφορά τροφών, το φιλοζωικό σωματείο «Ο Άργος» αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλει στον τομέα αυτό, με μόνο κίνητρο την αγάπη των μελών του για αυτά τα ταλαιπωρημένα πλάσματα και χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια από την επίσημη πολιτεία.

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί μια άριστη σχέση συνεργασίας με τον «Άργο», που έχει να επιδείξει ένα σημαντικό έργο τόσο με τη φιλοξενία αδέσποτων στις εγκαταστάσεις του, τον εμβολιασμό και τη στείρωσή τους, όσο και με την εκστρατεία ενημέρωσης για το θέμα των αδέσποτων και για την επίλυσή του, ώστε στο μέλλον να ελεγχθεί ή και να εκλείψει ως πρόβλημα.

Η αγορά τροφών για τα αδέσποτα ζώα που φιλοξενούνται στο χώρο του φιλοζωικού σωματείου, πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο με σκοπό να βοηθήσει έστω και λίγο τη δύσκολη προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή φροντίδα τους, καθώς δεν επαρκούν οι λιγοστοί οικονομικοί πόροι του σωματείου. Μεμονωμένη μια τέτοια προσφορά φαίνεται σαν «ασπιρίνη» για το πρόβλημα, αν όμως αυτή η κίνηση γινόταν και από άλλους φορείς ή και απλούς πολίτες, θα έδινε τη δυνατότητα στα μέλη του Σωματείου όχι μόνο να συντηρήσουν τα υπάρχοντα ζώα, αλλά και να επεκτείνουν ακόμα περισσότερο τη δράση τους προσφέροντας αγάπη σε πολύ περισσότερα αδέσποτα.

ksaprosfora1.jpg

ksaprosfora2.jpg

Από το Γραφείο Τύπου του Κ.Σ.Α.,
Θωμαή Αμοιρίδου

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων