Πρωτοπόροι στην προστασία των κύκνων οι κυνηγοί

0

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν σε όλη τη χώρα, ήλθαν στην περιοχή μας σπάνια και μη θηρεύσιμα πουλιά (Κύκνοι κλπ.). Σε συνεργασία με το Δασαρχείο Καλαμάτας οι θηροφύλακές μας έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της προστασίας τους επί 30 μέρες και σχεδόν σε 24ωρη βάση. Τα όποια κρούσματα λαθροθηρίας παρατηρούνται τα καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα και δηλώνουμε ότι, όποιος πυροβολεί μη θηρεύσιμα είδη τιμωρείται αμείλικτα. Πέρα από την φύλαξή τους, ο σύλλογός μας σε συνεργασία με το Δασαρχείο ανέλαβε την τροφοδοσία των κύκνων προσφέροντάς τους καλαμπόκι και ψωμί, τις ημέρες που οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες είχαν φθάσει στο αποκορύφωμά τους, και οι αδύναμοι κύκνοι δυσκολεύονταν στην εύρεση της τροφή τους.

Ένας από τους λόγους τραυματισμών ή θανάτωσης των πουλιών αυτών είναι και η πρόσκρουση τους στα καλώδια της ΔΕΗ. Το γεγονός αυτό έχει καταγραφεί και από το Δασαρχείο, χωρίς να σημαίνει ότι προσπαθούμε να αποσείσουμε τις ευθύνες των παρανόμων τυφεκιοφόρων.

Στο διάστημα των 20 κρίσιμων ημερών της κακοκαιρίας η Ομοσπονδιακή θηροφυλακή όλη της χώρας έλεγξε περίπου 35.000 άτομα στις περιοχές όπου εμφανίστηκαν τα πουλιά αυτά, και 62 περιπτώσεις λαθροθηρίας αφορούσαν κύκνους, τους οποίους παραβάτες οδήγησαν στη δικαιοσύνη. Ένα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο που προέκυψε από αυτή τη δράση των θηροφυλάκων είναι ότι το 70% των συλληφθέντων ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΥΝΗΓΟΙ, δηλαδή δεν ήταν εφοδιασμένοι με άδεια θήρας.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους κυνηγούς-αρτοποιούς της πόλης μας για την προσφορά αρκετής ποσότητας ψωμιού που μας παρέδωσαν για την τροφή των Κύκνων.

Ανδρέας Βρυώνης
Κοσμήτορας
Κ.Σ. Καλαμάτας

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων