Συνάντηση της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ με τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης της Δαδιάς

0

783-komathlogo.gif

ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ 4
T.Θ. 18447 – Τ.Κ. 540 03
ΤΗΛ. & FAX (2310) 219.656, 246.640, 218.448, 6973 808934
http://www.hunters.gr e-mail: komath@spark.net.gr, hunters@hunters.gr
Θεσσαλονίκη 29/7/2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης με τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης της Δαδιάς.

Η Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουλίου στο Σουφλί με τον κ. Στεργίου, Πρόεδρο του νεοσύστατου Φορέα Διαχείρισης της Δαδιάς και Δήμαρχο Σουφλίου. Συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ, κ. Μαϊλιάνης, οι επιστημονικοί συνεργάτες της Ομοσπονδίας, κ. Σκορδάς και Πλατής και όλο το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Σουφλίου.

Μέσα σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης οι εκπρόσωποι των κυνηγετικών οργανώσεων ενημερώθηκαν για τον υπό κατάρτιση σχεδιασμό του Φορέα Διαχείρισης. Παράλληλα συζήτησαν για διάφορα θέματα προστασίας της άγριας πανίδας και τόνισαν με την παρουσία τους πως θα σταθούνε συμπαραστάτες στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει ο Φορέας Διαχείρισης, καθώς αποτελούν μια μοναδική ομάδα χρηστών των φυσικών πόρων, που είναι πια κατάλληλα εξοπλισμένη, άρτια οργανωμένη και στελεχωμένη με επιστημονικό δυναμικό. Ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης είναι γνώστης του σπουδαίου έργου που επιτελείται από τις κυνηγετικές οργανώσεις, ιδίως με το θεσμό της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, των έργων βελτίωσης βιοτόπων και της εθελοντικής εργασίας των κυνηγών, μελών των Κ.Σ. της περιοχής. Για το λόγο αυτό ουδέποτε δημιουργήθηκε πρόβλημα στην περιοχή από τη νόμιμη άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας.

Οι εκπρόσωποι των κυνηγετικών οργανώσεων ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στο έργο του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης.
Αντίστοιχες συναντήσεις θα πραγματοποιήσει στο επόμενο διάστημα η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης και με τους Προέδρους και τα Δ.Σ των νεοσύστατων Φορέων Διαχείρισης σε άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδας.

Η ενημέρωση και η συνεργασία αποτελούν χρήσιμο βοηθό για την εφαρμογή και υλοποίηση έργων προς όφελος των ειδών άγριας πανίδας και των βιοτόπων τους. Για τον σκοπό αυτό άλλωστε πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ειδική ενημερωτική συνάντηση με πρωτοβουλία του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής για την περιοχή του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΚΟΜΑΘ, μελών του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης και άλλων εμπλεκόμενων φορέων.

Οι κυνηγετικές οργανώσεις εργάζονται συστηματικά στην κατεύθυνση της αποτελεσματικής προστασίας των φυσικών μας πόρων. Αν και οι σχετικά βιαστικές κινήσεις ίδρυσης των Φορέων Διαχείρισης συντήρησαν την επιφυλακτικότητα και τον προβληματισμό στις τοπικές κοινωνίες, οι ανάγκες για προστασία επιτάσσουν τη συνεργασία όλων. Για το λόγο αυτό η ΚΟΜΑΘ θα είναι συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια που εξυπηρετεί την προστασία και αειφορική διαχείριση της άγριας πανίδας και καλεί τους 61 Κυνηγετικούς Συλλόγους της με τα 60.000 μέλη τους, αλλά και κάθε φορέα και πολίτη, να εντείνουν τις προσπάθειες για τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων