10 ΧΡΟΝΙΑ Ο.Κ.Α.

0

782-oka10.jpg
Ο.Κ.Α 1993-2003: Πλούσιο έργο προσφοράς στον Έλληνα κυνόφιλο και το σκύλο του

15 Διεθνείς & 18 Πανελλήνιες Εκθέσεις πρωταθλήματος μορφολογίας σκύλων, μία ανεπίσημη έκθεση, δεκάδες ειδικές εκθέσεις φυλών / ομάδων & επιμορφωτικά σεμινάρια, ειδικές επιδείξεις, συμμετοχές σε γενικές – κλαδικές διοργανώσεις, παρουσιάσεις ελληνικών φυλών, πάρτι, διαγωνισμοί, μηχανοργάνωση γραφείου, ίντερνετ, ένας πρόχειρος απολογισμός συνεχούς & εμπνευσμένου έργου αιχμής πού έφερε τον ΟΚΑ στο 2003 στην πρώτη γραμμή προσφοράς για την ελληνική κυνοφιλία και κυνοτεχνία, με τρείς εκθέσεις το χρόνο, κυνολογικά σεμινάρια κάθε μήνα στα γραφεία του και ιστοσελίδες στο διαδίκτυο με έξι χιλιάδες επισκέπτες μέχρι σήμερα. Στην συνειδητή επιδίωξή του για ποιότητα σε κάθε τομέα, ο ΟΚΑ προσκαλεί στις εκθέσεις του τους κορυφαίους κριτές της εποχής μας, οι οποίοι πάντοτε μιλούν με ενθουσιασμό για τις διοργανώσεις του. Ο τ. Πρόεδρος του Σουηδικού Κυνολογικού Ομίλου, κος Κarl-Johan Adlercreutz, δηλώνει χαρακτηριστικά ότι έχει κρίνει στις επιφανέστερες εκθέσεις του πλανήτη αλλά πουθενά δεν συνάντησε τόσο εγκάρδια ατμόσφαιρα, τέτοια λαμπρή φιλοξενία και τόσο ενθουσιώδη, υψηλού επιπέδου εργατικότητα όσο στην έκθεση του ΟΚΑ. Εύσημα για τον όμιλο, που παραμένει πιστός στις ιδεολογικές κυνοφιλικές αρχές και τους ιδρυτικούς του στόχους.

Ο ΟΚΑ, μέσα στα πρώτα δέκα χρόνια του, υιοθέτησε πρώτος πολλές καινοτομίες που υιοθετήθηκαν ευρύτερα ως θεσμοί στην ελληνική κυνοφιλία. Εργάστηκε για την αναγνώριση των Ελλήνων κριτών και τις ελληνικές φυλές σκύλων, τις οποίες προβάλει αδιάκοπα μέσα από τις εκδηλώσεις και τις ιστοσελίδες του. Υπηρετεί με συνέπεια τον τομέα της ενημέρωσης και της επιμόρφωσης με δεκάδες εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και σεμινάρια που προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις γύρω από κάθε θέμα που αφορά γενικότερα τον σκύλο – από την εκπαίδευση υπακοής, την αντιμετώπιση της προβληματικής συμπεριφοράς και την υγεία του, μέχρι την παρουσίαση και τον καλλωπισμό του, την εκτροφή, τη μορφολογία-ανατομία-κινησιολογία και την κριτική αξιολόγηση των καθαρόαιμων φυλών. Παρέχει τεχνογνωσία, συνεργασία και υλική διευκόλυνση σε άλλους γενικούς-τοπικούς ομίλους και παραχωρεί τις διοργανώσεις και τους κριτές του για την πραγματοποίηση ειδικών εκθέσεων στους ομίλους φυλής. Συνεργάζεται και ενισχύει φιλοζωικά σωματεία στείρωσης και περίθαλψης αδέσποτων σκύλων με κάθε ευκαιρία. Στηρίζει και τιμά την ελληνική εκτροφή με ξεχωριστές βραβεύσεις, αγκαλιάζοντας επίσης τα παιδιά και τους νέους Προβάλλει την ελληνική κυνοφιλία στο εξωτερικό και τα ΜΜΕ με εκδηλώσεις διεθνούς κύρους. Εξασφαλίζει δημόσιους χώρους και την αιγίδα της τοπικής αυτοδιοίκησης για την εξάπλωση της υπεύθυνης κυνοφιλίας στο πλατύ κοινό. Διοργανώνει αυτοδύναμα περισσότερες εκδηλώσεις από κάθε άλλο όμιλο στην Ελλάδα υπηρετώντας συνειδητά τις ιδρυτικές του αρχές σε δύσκολες για την κυνοφιλία εποχές. Δέκα χρόνια μετά την ίδρυσή του, η προσφορά του ΟΚΑ στο σύνολο είναι σημαντική, αν όχι ανεκτίμητη, για την πορεία της ελληνικής κυνοφιλίας.

oka10in.jpg

OKTΩΒΡΙΟΣ 2003:
Ο Ο.Κ.Α. γιορτάζει τα 10χρονα του με δύο Διεθνείς σε ένα σαββατοκύριακο!

18 & 19 Οκτωβρίου 2003, Μαραθώνας: 14η & 15η Διεθνείς ΟΚΑ και ειδικές εκθέσεις πρωταθλήματος (CAC) Oμίλων: Eλληνικού Ποιμενικού (κριτής Χ. Δρίβας), Γαλλικού Μπούλντογκ (κριτής Σ. Μακαρίτης), Μπούλντογκ (κριτής S. Cartright, “Tyegarth” Μπούλντογκ & Μπόξερ, Αγγλία), Παλαιού Αγγλικού Ποιμενικού (κριτής Barry Croft, Aγγλία). Κριτές: Pamela Cross-Stern (Bρεττανία), Hans v.d. Berg (Ολλανδία), Soile Bister, Johan Juslin (Φινλανδία), Paul Stanton (Σουηδία), Annika Ulltweit-Moe (Σουηδία) και Mαρία Γκινάλα, Λυκούργος Ζουμπουλίδης, Ρούλη Κιουρτζή, Γιώργος Κωστόπουλος, Στέλιος Μακαρίτης.
Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες του ΟΚΑ http://okathens.8m.com/.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων