Νέα από την ΚΟΜΑΘ

0

789-mailianis.jpg

Ο κ. Μαϊλιάνης νέος Πρόεδρος της ΚΟΜΑΘ.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. επήλθε αλλαγή στη σύνθεση του. Ο κ. Γεώργιος Δέλλιος, ζήτησε από το Δ.Σ. να αντικατασταθεί λόγω έκτακτων αυξημένων επαγγελματικών του υποχρεώσεων, που θα τον αναγκάζουν να απουσιάζει συχνά στο εξωτερικό. Την απόφαση αυτή την είχε κοινοποιήσει και στο Σώμα της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης. Στη θέση του Προέδρου εξελέγη ο κ. Νίκος Μαϊλιάνης, (δικηγόρος – οικονομολόγος). Μετά από αυτή τη διαδικασία η νέα σύνθεση του Δ.Σ. έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Νίκος Μαϊλιάνης
Γενικός Γραμματέας: Ιωάννης Πολυχρόνης
Ταμίας: Δημήτριος Συρρής
Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Δέλλιος
Μέλη: Παναγιώτης Γρηγορόπουλος
Αθανάσιος Φτάκας
Χαριζάνης Νάσκος

Τακτική Γενική Συνέλευση 2003 με την παρουσία ευρωβουλευτών

syneleusi2003.jpg
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση της ΚΟΜΑΘ για το έτος 2003. Η Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ευρωπαϊκού Δικαίου στη Θεσσαλονίκη και εκτός από τους εκπροσώπους των Κυνηγετικών Συλλόγων της Μακεδονίας και της Θράκης παρευρέθησαν ο ευρωβουλευτής κ. Φώλιας, ο βουλευτής κ. Φλωρίνης, ο Γάλλος ευρωβουλευτής κ. Μπερνιέ, η επιστημονική ομάδα του προγράμματος ΑΡΤΕΜΙΣ, κλπ. Οι βουλευτές πέραν από τους χαιρετισμούς και την υπενθύμιση της υποστήριξής τους, έδωσαν και χρήσιμες ειδήσεις για τις εξελίξεις στα κυνηγετικά ζητήματα.

mpernie.jpg
Ειδικότερα οι εκπρόσωποι των Κ.Σ. είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον κ. Μπερνιέ, ο οποίος μίλησε, εκτός των άλλων, για τις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα NATURA 2000, της εφαρμογής της οδηγίας 79/409 και επικείμενων νομοθετικών εξελίξεων.
Η διεξαγωγή της Συνέλευσης ήταν υψηλού επιπέδου, χωρίς ιδιαίτερες αντιπαραθέσεις, αποτέλεσμα της πολιτικής της ΚΟΜΑΘ για πραγματοποίηση 3 Γενικών Συνελεύσεων κάθε χρόνο, ώστε οι εκπρόσωποι των Συλλόγων να έχουν περισσότερες ευκαιρίες για άμεση συνεργασία, επικοινωνία, υποβολή προτάσεων και ανταλλαγή απόψεων. Τέθηκε υπόψη των συνέδρων ότι ολοκληρώθηκε το τετραετές πρόγραμμα υλοποίησης των αποφάσεων, όπου δεν υπήρξε ουδεμία παρέκκλιση από τις τότε αποφάσεις, γεγονός που αντιμετωπίσθηκε με ενθουσιασμό από τους Συλλόγους.
Η πολιτική της Ομοσπονδίας για το προσεχές διάστημα, σύμφωνα και με τη βούληση των συνέδρων, είναι ενίσχυση της θηροφύλαξης, εστίαση του φιλοθηραματικού έργου στη βελτίωση βιοτόπων, πλησίασμα των Συλλόγων και της βάσης, επιστημονική τεκμηρίωση των κυνηγετικών θέσεων, ενίσχυση της επικοινωνιακής πολιτικής και προβολή του έργου των κυνηγετικών οργανώσεων της Β. Ελλάδας.

Επίσκεψη Αντιπροσωπείας της ΚΟΜΑΘ στη Θράκη

orestiada.jpg
Αντιπροσωπεία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στη Ροδόπη και στον Έβρο. Ο πρόεδρος κ. Ν. Μαϊλιάνης, με τον Υπ. Επικοινωνίας της ΚΟΜΑΘ κ. Κ. Σκορδά και τον επιστημονικό Συνεργάτη κ. Π. Πλατή είχε σειρά συναντήσεων με τους Προέδρους και τα Δ.Σ των Κυνηγετικών Συλλόγων Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Σουφλίου και Διδυμοτείχου. Δόθηκε η ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, ενημέρωση για θέματα των Συλλόγων και της περιοχής τους, αλλά και η επιτόπια επίσκεψη σε περιοχές όπου εφαρμόζονται χρηματοδοτούμενες δράσεις εκ μέρους της ΚΟΜΑΘ.
Αφορμή για την επίσκεψη αυτή δόθηκε με τη συμμετοχή του Κ.Σ. Ορεστιάδας και της ΚΟΜΑΘ, για 9η συνεχή χρονιά, στο φεστιβάλ νέων στον Άρδα. Μια εκδήλωση που συγκεντρώνει κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες νέους και νέες από όλη την Ελλάδα, σε μια πανέμορφη τοποθεσία στις όχθες του ποταμού. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο του νεοσύστατου Φορέα Διαχείρισης της Δαδιάς.
Ανάλογες επισκέψεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδος, ενταγμένες στο πνεύμα της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης «κοντά στους Κυνηγετικούς Συλλόγους, κοντά στον κυνηγό». Για το σκοπό αυτό πραγματοποιείται την Τετάρτη 30/7 συνάντηση Κ. Συλλόγων αρμοδιότητας του δασαρχείου Θεσσαλονίκης. Ανάλογη συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τους Κ. Συλλόγους του Ν. Σερρών, όπου αποφάσισαν την κοινή πρόσληψη Δασολόγου για την εφαρμογή φιλοθηραματικών έργων και την επιστημονική τους υποστήριξη.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων