Γενναία απάντηση του Κ.Σ. Κοζάνης σε αντικυνηγετικό δημοσίευμα

0

 

Με έκπληξη διαβάσαμε άρθρο του Προέδρου της Οικολογικής Κοζάνης. Έκπληξη όχι για το αντικυνηγετικό μένος, αλλά για το μέγεθος της ανακρίβειας και εμπάθειας που το χαρακτηρίζει.

Καταρχήν ακόμη και η φωτογραφία που το συνοδεύει είναι σικέ, καθώς προέρχεται από ξένη χώρα. Πληροφοριακά το κυνήγι του κύκνου επιτρέπεται σε κάποιες άλλες χώρες. Το να παρουσιάζει φωτογραφία εντυπώσεων θυμίζει μαγειρέματα άλλων καθεστώτων.

Επίσης ψευδώς αναφέρει ότι συνελήφθη ο θηροφύλακας της Νάουσας για λαθροθηρία. Δεν έχει ουδεμία σχέση με τους θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων, καθώς πρόκειται για υπάλληλο του Δήμου Νάουσας. Θα το βόλευε τον κ. Τσικριτζή αυτό, καθώς πιο πολύ μάχεται τον θεσμό της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής παρά την ίδια την λαθροθηρία. Και αντί να στηρίξει τους θηροφύλακες, , κάθεται αναπαυτικά στα καθηγητικά του έδρανα και λασπολογεί εναντίον ενός Σώματος που επάξια αγωνίζεται, λόγω της κρατικής ολιγωρίας. Και η αναγνώριση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής είναι μεγάλη, εκτός από τους λαθροθήρες, μερικές οικολογικές οργανώσεις και άλλους που εξυπηρετούνται από την ασυδοσία των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στη φύση.

Αντί να επιλέγει σικέ φωτογραφίες και να κατασκευάζει ιστορίες, θα έπρεπε να ασχοληθεί με τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα του νομού μας, προβλήματα που απειλούν άμεσα τη δημόσια υγεία των συμπολιτών μας. Ο “φαρισαϊσμός” μπορεί να λειτουργεί καλά για να ανοίγει τις οδούς των επιχορηγήσεων, και οι επιχορηγήσεις φαίνεται “απαιτούν” την απομάκρυνση των κυνηγών από τον ορίζοντα. Ίσως οι “επαγγελματίες” οικολόγοι εργάζονται έτσι. Οι ουσιαστικοί όμως οικολόγοι εθελοντικά ασχολούνται με την προστασία του περιβάλλοντος, και με αυτούς τους εργάτες δεν έχετε ουδεμία σχέση, έχοντας μάλιστα απομείνει μια ολιγομελής παρέα που αναμένει κάποια επιδότηση.

Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι άλλο νόμιμη άδεια, άλλο νόμιμος κυνηγός. Και όλοι οι οδηγοί που οδηγούν μεθυσμένοι νόμιμη άδεια οδήγησης κατέχουν, και αρκετοί λαθρέμποροι νόμιμη άδεια κατέχουν. Μην δημιουργείτε εντυπώσεις. Όσον αφορά τα όπλα, ουδείς ελέγχει αν ο κάτοχος κυνηγετικού όπλου είναι και κυνηγός, αν βγάζει άδεια, κλπ. Ενημερωθείτε για τη νομοθεσία και ελάτε μαζί μας να αγωνιστούμε για την βελτίωσή της.

Επίσης από την πρώτη κιόλας στιγμή της κακοκαιρίας εκδόθηκαν αποφάσεις με τοπικές απαγορεύσεις, μετά από προτάσεις των Κυνηγετικών Συλλόγων καθώς οι τοπικές δασικές υπηρεσίες δεν περίμεναν τα κελεύσματα των Αθηνών για να κάνουν τη δουλειά τους. Μας προβληματίζει όμως που απλά αντιγράφετε συνθήματα αθηνοκεντρικών αστικών οικολογικών φορέων για να εκτοξεύσετε τις ανακρίβειες σας, ενώ δεν γνωρίζετε ούτε τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας.

Όσον αφορά τα πυροβολημένα πουλιά, πρόκειται για πράξεις απεχθείς και καταδικαστέες, που άλλωστε επικηρύξαμε με το ποσό των 500.000 δρχ. Σε πολλές περιπτώσεις κυνηγοί και θηροφύλακες βρίσκουν και παραδίδουν τα τραυματισμένα ζώα. Και στο κάτω κάτω, το παράνομο κυνήγι είναι μια από τις αιτίες για τον τραυματισμό άγριων ζώων, και οι κυνηγετικές οργανώσεις εργάζονται ξοδεύοντας εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές, αποκλειστικά από εισφορές των κυνηγών, για να την μηδενίζουν ως παράγοντα. Μακάρι κάποιος να ασχολείτο και με τους άλλους παράγοντες, οι οποίοι αφήνουν τα ζώα στον τόπο (φυτοφάρμακα, τεχνικά έργα, καταστροφή βιοτόπων, ρύπανση, τοξικές ουσίες κλπ).
Επίσης αναφέρετε παράνομες αγοραπωλησίες. Αν γνωρίζετε παράνομες αγοραπωλησίες ειδών άγριας πανίδας, πρέπει να τα καταγγείλετε στα αρμόδια όργανα, ακόμη και τηλεφωνικά, και όχι μετά από “ένοχη” σιωπή να βγάζετε ανακοινώσεις κατόπιν εορτής.

Αντιλαμβανόμαστε την υστεροβουλία σας, καθώς το κυνήγι είναι ο εχθρός της ανάπτυξης, που επιδοτούμενοι ονειρεύεστε. Αλλά ο συνδυασμός υστεροβουλίας και αντκυνηγετικής υστερίας είναι φαίνεται το δίδυμο της επιτυχίας για τον κ. Τσικριτζή, που αβίαστα συλλήβδην υβρίζει χιλιάδες συμπολίτες του.

Δεν διστάζει μάλιστα να δηλώνει ενοχλημένος που οι κυνηγοί ψηφίζουν. Μπορεί μέσα σε ένα πρίσμα νέο-οικολογισμού να ονειρεύεται και για κατάργηση της ψήφου μας. Λυπούμαστε που τον απογοητεύουμε, αλλά εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από “οικολογικά προσωπεία”, δεν υβρίζουμε, εργαζόμαστε και ταΐζουμε εδώ και μήνες τα είδη της άγριας πανίδας μακριά από τα φώτα της τηλεοπτικής κάμερας, όπως έπραξε ο τοπικός Κυνηγετικός Σύλλογος σε συνεργασία με τη δασική υπηρεσία στη Βεγορίτιδα. Υπάρχουν και επίσημες προτάσεις του Συλλόγου μας για την αντιμετώπιση του θέματος, αλλά και εδώ είστε προκατειλημμένος ή ανενημέρωτος.
Τέλος εν αντιθέσει με το ύφος σας εμείς οι “βάρβαροι” επιθυμούμε τα λιγοστά μέλη της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης να εξακολουθούν πάντοτε να ψηφίζουν κύριε Πρόεδρε.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κοζάνης, Αθανάσιος Φτάκας

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων