SOS συνάδελφοι κυνηγοί

0

806-xart.jpg
Ζ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ

ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ 25 (5ος όροφος) ΛΑΡΙΣΑ

ΤΗΛ-FAX 0410-282982 &231297

e-mail : komthes@otenet.gr

SOS

Συνάδελφε κυνηγέ

1] Σύμφωνα με τον νόμο 2168/93 όπως ερμηνεύθηκε και νομολογήθηκε από τα δικαστήρια όπλο το οποίο δέχεται πάνω από τρία [ 3 ] φυσίγγια δεν θεωρείται κυνηγετικό όπλο και επομένως ο κάτοχός του διαπράττει το αδίκημα της παράνομης οπλοφορίας που τιμωρείται αυστηρά και παράλληλα επισύρει την διοικητική ποινή της αφαίρεσης όλων των αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων , τουλάχιστον για πέντε [ 5 ] χρόνια με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή και η έκδοση άδειας θήρας.

2] Απαγορεύεται η μεταφορά κυνηγετικού όπλου εκτός κυνηγετικής περιόδου. Η παράβαση αυτή είναι πλημμέλημα και εκτός της προβλεπόμενης ποινικής κύρωσης [ φυλάκιση ] επιφέρει και την διοικητική ποινή της αφαίρεσης της άδειας κατοχής όλων των κυνηγετικών όπλων επί 5 έτη.

3] Οι Ομοσπονδιακοί φύλακες θήρας, είναι θεσμοθετημένα όργανα από το κράτος για την πρόληψη και πάταξη των εγκλημάτων κατά της φύσης. Ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας να δεχόμαστε έλεγχο από αυτούς. Η άρνηση ελέγχου και η απείθεια είναι ποινικά αδικήματα και τιμωρούνται με τα άρθρα 169 Π.Κ. 289 Ν.Δ. 86/69.

4] Απαγορεύεται η θήρα της μπεκάτσας στο καρτέρι. Εκτός από αντιιδεολογική και εγκληματική ενέργεια προς το θήραμα [το οποίο χρήζει σεβασμό ] είναι αδίκημα και τιμωρείται βάση της ετήσιας ρυθμιστικής διάταξης θήρας του Υπουργού Γεωργίας.

5] Το κυνήγι του λαγού και της πέρδικας επιτρέπεται μόνο την Τετάρτη το Σάββατο και Κυριακή. Η μη τήρηση της σχετικής διάταξης τιμωρείται αυστηρά και επιφέρει παράλληλα αφαίρεση της άδειας θήρας για 5 έτη.

6] Απαγορεύεται το κυνήγι μισή ώρα μετά την δύση του ηλίου έως και μισή ώρα πριν την ανατολή. Θα πρέπει οι κυνηγοί κατά την μετακίνησή τους κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα να έχουν τα όπλα τους πάντα εντός θήκης και κενά φυσιγγίων.

7] Η χρήση ηχομιμητικών συσκευών με σκοπό την θήρα εκτός ότι είναι πράξη άνανδρη και αντιιδεολογική τιμωρείται αυστηρά με το Ν.Δ. 86/69

8] Απαγορεύεται η χρήση VHF με σκοπό την θήρα βάση το Ν.Δ. 86/69

9] Εκτός των γραπτών νόμων της πολιτείας για την θήρα οι κυνηγοί οφείλουν να τηρούν και τους άγραφους νόμους που διέπουν την δραστηριότητα της θήρας.

Φίλε κυνηγέ κατά την άσκηση της θήρας δείξε τον ανάλογο σεβασμό προς τους συναδέλφους σου, στο θήραμα καθώς και στο φυσικό περιβάλλον. Με τον τρόπο αυτόν προάγεις τον πολιτισμό και αναβαθμίζεις την ποιότητα της θήρας .

Το Διοικητικό Συμβούλιο

της Ζ΄ Κ.Ο.Θ.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων