«Κυνηγετικά μαθήματα» για τους νεοφώτιστους κυνηγούς του Κ.Σ. Αμπελοκήπων

0

819-ksalessons.jpg

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ΕΔΡΑ: Ελευθερίας 5
T.K. 561 23 – Αμπελόκηποι
ΤΗΛ: 2310 733466
FAX: 2310 724999
website: www.huntersclub.gr
e-mail: ksa@huntersclub.gr

Θεσσαλονίκη 23/8/2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Κυνηγετικά μαθήματα» για τους νεοφώτιστους κυνηγούς του Κ.Σ. Αμπελοκήπων

Η ιδιότητα του κυνηγού δεν εξασφαλίζεται μόνο με την απόκτηση της άδειας θήρας. Είναι ένας συνδυασμός αφενός της απόκτησης κάποιων βασικών γνώσεων (σχετικά με τα είδη που επιτρέπονται, τη σχετική νομοθεσία, την ασφάλεια, τη βλητική και τη σκοποβολή, κ.λπ.) αφετέρου της αποδοχής και εφαρμογής ενός εξίσου σημαντικού κώδικα συμπεριφοράς που βασίζεται στο σεβασμό προς το περιβάλλον, το θήραμα και τους συναδέλφους κυνηγούς.

Πολύ μεγαλύτερη σημασία θα πρέπει να δοθεί στην ενημέρωση των νέων κυνηγών για όλα αυτά, ώστε η επόμενη γενιά να ανταποκρίνεται όσο περισσότερο γίνεται στο πρότυπο του σύγχρονου, συνειδητοποιημένου κυνηγού που έχει τις απαραίτητες γνώσεις, ενδιαφέρον για το περιβάλλον αλλά και ασκεί τη δραστηριότητα της θήρας με ήθος, αποτελώντας την ζωντανή διάψευση όλων των κατηγοριών που προσάπτει η κοινή γνώμη στην κυνηγετική οικογένεια.

Θέλοντας να προσφέρει στους νεοφώτιστους κυνηγούς αρτιότερη πληροφόρηση, επιπροσθέτως σε όσα περιέχονται στα ερωτηματολόγια με βάση τα οποία γίνονται οι εξετάσεις, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμπελοκήπων ξεκίνησε από τις πρώτες εξετάσεις της φετινής κυνηγετικής περιόδου (13/8/2003 και 20/8/2003) μια προσπάθεια ενημέρωσης, που πρόθεσή μας είναι να συνεχιστεί και στο μέλλον. Εκμεταλλευόμενοι τη συγκέντρωση των υποψηφίων κυνηγών στο Σύλλογο για τη διεξαγωγή των εξετάσεων, και με την πολύτιμη βοήθεια του υπεύθυνου Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ – Δασοπόνου, Ιωάννη Ρετζέπη, που πρόθυμα ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας, της προϊσταμένης του Γραφείου Θήρας του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης – Δασολόγου, Αμαλίας Αντωνοπούλου και του μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου, Νικόλαου Καλογεράκου πραγματοποιήσαμε μια σύντομη και περιεκτική ενημέρωση για τα θηρεύσιμα είδη, για τη χρήση του κυνηγετικού χάρτη που διανέμεται από το Σύλλογο, για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, για τις συνηθέστερες παραβάσεις που διαπιστώνονται και τις αντίστοιχες ποινές, για τη σωστή και ασφαλή χρήση των κυνηγετικών όπλων κ.λπ. Τέλος τονίστηκε ότι το κυνήγι θα πρέπει να ασκείται με προσοχή και σύνεση – απαραιτήτως υπό την επίβλεψη κάποιου έμπειρου κυνηγού στα πρώτα βήματα – και δόθηκε η ευκαιρία να διατυπώσουν τυχόν απορίες τους, στις οποίες απάντησαν οι παριστάμενοι επιστήμονες.

Ο χρόνος βέβαια ήταν λίγος και αυτά που έπρεπε να αναφερθούν πολλά και σημαντικά, ωστόσο πιστεύουμε πως η προσπάθειά μας «έπιασε τόπο». Οι εντυπώσεις, και στις δύο αυτές συγκεντρώσεις, ήταν απόλυτα θετικές από την πλευρά των νέων κυνηγών που, παρά την ανυπομονησία τους να αποκτήσουν την πολυπόθητη άδεια θήρας, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης και επαίνεσαν την πρωτοβουλία αυτή του Κ.Σ. Αμπελοκήπων, ενώ κοινή ήταν η πεποίθηση ότι η καθιέρωση αυτών των «κυνηγετικών μαθημάτων» μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για το μέλλον του κυνηγιού.

ksalessons1_thumb.jpg       ksalessons2_thumb.jpg

ksalessons3_thumb.jpg       ksalessons4_thumb.jpg

Από το Γραφείο Τύπου του Κ.Σ.Α.
Θωμαή Αμοιρίδου

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων