Ετήσιο Περιοδικό του Κ.Σ. Αμπελοκήπων

0

821-periodiko_kynigontas.jpg
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ΕΔΡΑ: Ελευθερίας 5
T.K. 561 23 – Αμπελόκηποι
ΤΗΛ: 2310 733466
FAX: 2310 724999
website: www.huntersclub.gr
e-mail: ksa@huntersclub.gr

Θεσσαλονίκη 27/8/2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΚΔΟΣΗ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΟΥ Κ.Σ. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
10 χρόνια «ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ»

Με την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου κυκλοφόρησε το δέκατο τεύχος του ετήσιου περιοδικού του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων «Κυνηγώντας».
Όταν πριν από δέκα χρόνια αποφασίστηκε να ξεκινήσει η έκδοση ενός περιοδικού του Συλλόγου, το βασικό σκεπτικό ήταν – και εξακολουθεί να είναι μέχρι σήμερα – η ενημέρωση κυρίως για τις δραστηριότητες που πραγματοποιεί ο σύλλογος κάθε χρονιά, αλλά και γενικότερα για κάποια βασικά θέματα που αφορούν το κυνήγι και θα πρέπει να τα γνωρίζουν τα μέλη μας. Η έκδοσή του σε ετήσια βάση κρίθηκε επαρκής για το σκοπό αυτό, καθώς η αναλυτική ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα της κυνηγετικής επικαιρότητας καλύπτεται από τα άριστης ποιότητας κυνηγετικά έντυπα (εφημερίδες – περιοδικά – ένθετα εφημερίδων) που κυκλοφορούν, τα οποία προσφέρουν άμεση, υπεύθυνη και έγκυρη πληροφόρηση στους κυνηγούς.
Το «ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ» διανέμεται δωρεάν κάθε χρόνο στα μέλη του συλλόγου, αλλά και σε κάθε σημαντική εκδήλωση που λαμβάνει μέρος ο Σύλλογος – σε εκθέσεις, σε κοινωνικές εκδηλώσεις κ.λπ. –, και αποτελεί τον πιο άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο να γνωρίσει το ευρύ κοινό το «άλλο» πρόσωπο τον κυνηγών, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα που προβάλλεται από τα Μ.Μ.Ε.
Στις σελίδες των περιοδικών που έχουν εκδοθεί, αποτυπώνεται ένα σύντομο βιογραφικό, η ιστορία και το έργο του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων όλα αυτά τα χρόνια. Παράλληλα, επειδή ακριβώς εκδίδεται κάθε χρόνο, φαίνονται πιο έντονα οι αλλαγές, η εξέλιξη των απόψεων και του προβληματισμού του κυνηγετικού κόσμου, τα θέματα που κατά καιρούς τον απασχολούν και οι μεταβολές στον τρόπο επίλυσής τους. Σκιαγραφείται έτσι η πορεία του κυνηγιού τη δεκαετία αυτή, μια πορεία που δεν είναι πλέον στατική, αντίθετα έχει αναπτύξει μια έντονη δυναμική, προσπαθώντας να βρίσκεται πάντα κοντά στις εξελίξεις της επιστήμης και να ανακαλύπτει πιο αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης μέσα από μελέτες και έρευνες που τις περισσότερες φορές διεξάγονται με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση των κυνηγετικών οργανώσεων.
Ειδικοί επιστήμονες, Δασολόγοι, Θηραματολόγοι, Καθηγητές πανεπιστημίων, Δασοπόνοι, Κτηνίατροι κ.λ.π. καταθέτουν τη γνώση τους σε ειδικά θέματα που αφορούν το κυνήγι, και όχι μόνο. Συγκεκριμένα η θεματολογία του περιοδικού, πέρα από τις δραστηριότητες του συλλόγου, στρέφεται γύρω από θέματα κυνηγετικά, κυνοφιλικά, φιλοθηραματικά, περιβαλλοντικά, επιστημονικά.
Η γνώση και η ενημέρωση πιστεύουμε πως είναι το ισχυρότερο όπλο που διαθέτουμε. Για το λόγο αυτό ο Κ.Σ.Αμπελοκήπων δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον συγκεκριμένο τομέα και θα εξακολουθήσει να προσφέρει την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση στα μέλη του είτε μέσα από τις σελίδες του περιοδικού του, είτε με ενημερωτικά έντυπα, με το διαδίκτυο η με όποιο άλλο μέσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό.

Από το Γραφείο Τύπου του Κ.Σ.Α.,
Θωμαή Αμοιρίδου

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων