Συμμετοχή της ΚΟΜΑΘ στο Παγκόσμιο Συνέδριο Θηραματοβιολογίας

0

822-kom.jpg
Συμμετοχή της ΚΟΜΑΘ
στο Παγκόσμιο Συνέδριο Θηραματοβιολογίας
με 3 επιστημονικές εργασίες

Για άλλη μια φορά η ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ συμμετέχει ενεργά στο Παγκόσμιο Συνέδριο Θηραματολογίας. Το συνέδριο αυτό αποτελεί την κορυφαία επιστημονική συνάντηση πάνω σε θέματα προστασίας και διαχείρισης άγριας πανίδας. Διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια και συμμετέχουν περισσότεροι από 1000 ειδικοί επιστήμονες, Δασολόγοι, Θηραματολόγοι, Κτηνίατροι, Βιολόγοι γεωπόνοι, κλπ. Οι συμμετέχοντες είναιερευνητές και εκπρόσωποι Πανεπιστημίων, Ερευνητικών Ιδρυμάτων, Κρατικών Υπηρεσιών, Περιβαλλοντικών και Κυνηγηγετικών Οργανώσεων. Η ΚΟΜΑΘ θα συμμετάσχει με 3 άτομα και θα παρουσιάσει αντίστοιχα 3 επιστημονικές ανακοινώσεις με τα εξής θέματα.

European brown hare syndrome in Greece and genetic analysis of the first isolates. (Αιμορραγική νόσος του λαγού και γενετική ανάλυση)
Billinis, C., Knowles, N. J., Spyrou, V., Psychas, V., Tontis, D.K., Birtsas, P. K., Sofia, M., Maslarinou, O.M. & Kanteres, D.

The users of game resources undertake the main cost of protection in Rodopi mountain region. The case of hunting federation of Macedonia & Thrace, n. Greece. (Οι χρήστες των θηραματικών πόρων αναλαμβάνουν το κύρίο κόστος προστασίας στην ορεινή Ροδόπη)
Kyriakos E. Skordas & Ioannis M. Retzepis

Animal road-killing in Egnatia Highway, NE Greece. (Θανατηφόρα ατυχήματα ειδών άγριας πανίδας στην Εγνατία Οδό)
Platis, P. & Sfougaris, A.

Παγκόσμιο Συνέδριο Θηραματοβιολογίας

Το 27ο παγκόσμιο Συνέδριο Θηραματοβιολογίας (International Union of Game Biologists) θα πραγματοποιηθεί φέτος τον Σεπτέμβριο στην Πορτογαλία, στην πόλη Braga από 1 έως 6 Σεπτεμβρίου 2003. Θέμα του συνεδρίου θα είναι «Σχέσεις άγριας πανίδας και ανθρώπου». Είναι η 3η συνεχόμενη φορά που το συνέδριο γίνεται στην Ευρώπη (το 99 στη Θεσσαλονίκη, το 2001 στην Κύπρο), γεγονός που ευνοεί τη συμμετοχή πολλών Ευρωπαίων ειδικών επιστημόνων, ανάμεσα τους και οι Έλληνες.
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης για άλλη μια φορά θα συμμετάσχει, μέσω των επιστημονικών συνεργατών της (δασολόγων, θηραματολόγων), παρουσιάζοντας ειδικές ανακοινώσεις.
Το Συνέδριο απευθύνεται σε ερευνητές και διαχειριστές της άγριας ζωής και συμμετέχουν εκπρόσωποι από ερευνητικά ινστιτούτα, πανεπιστήμια, υπουργεία, κυνηγετικές οργανώσεις, περιβαλλοντικές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται στα αντικείμενα της θηραματοπονίας, της δασοπονίας, της βιολογίας, της κτηνιατρικής, της γεωπονίας, κλπ.
Τα κύρια θέματα θα είναι:
Πληθυσμοί άγριας πανίδας (Δυναμική και μοντέλα ανάπτυξης)
Διαχείριση και προστασία άγρια πανίδας
Επίδραση ξενικών ειδών
Φυσιολογία ειδών
Ασθένειες
Τοξικολογία
Παρακολούθηση πληθυσμών και ενδιαιτημάτων
Γενετική
Οικολογία τοπίου
Εκτροφή άγριων ζώων
Άνθρωπος και άγρια πανίδα
Νέες προοπτικές και τεχνικές στην επιστήμη της διαχείρισης της άγριας πανίδας

Περισσότερες πληροφορίες www.bio.uminho.pt/iugb
mail: iugb_perdix@bio.uminho.pt

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων