Διαμαρτυρία στην ΕΤ 1

0

Το θέμα δημιουργήθηκε όταν σε βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ 1 παρουσιάστηκαν οι κυνηγοί σαν κακοποιά στοιχεία, φονιάδες και καταστροφείς της φύσης. Στη συζήτηση που ακολούθησε στο ΦΟΡΟΥΜ αποφασίστηκε να απευθύνουμε επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΤ 1.

Συντάχθηκε η επιστολή διαμαρτυρίας που ακολουθεί από μέλος της e-artemis.gr και συμφώνησαν τα μέλη του FORUM να συνυπογραφεί από όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους.

Όσοι συνάδελφοι συμφωνούν με την επιστολή που ακολουθεί παρακαλούνται να στείλουν το ονοματεπώνυμό τους στο e-mail info@e-artemis.gr με την ένδειξη ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΤ1.

«ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Αγαπητοί κύριοι

1. Προσφάτως και από το δελτίο ειδήσεων της ΕΤ/1, κάποιος από τους δημοσιογράφους σας, προφανώς εν μέσω της καλοκαιρινής ραστώνης και πιεζόμενος(;) από έλλειψη ίσως επίκαιρων θεμάτων,ανακάλυψε ότι οι Έλληνες κυνηγοί στο κατά τα άλλα “καθώς πρέπει βασίλειο της Δανιμαρκίας ” είναι οι ηθικοί και υλικοί αυτουργοί των δεινών και των βασάνων που υφίστανται πτερωτά και θηλαστικά της πανίδας μας και ως εκ τούτου η συνεπαγωγή είναι αυτονόητη:Κυνηγός=Κακοποιός και δήμιος της φύσης…

2. Θα περιμέναμε όλοι εμείς οι 300.000 χιλ. κυνηγοί αλλά και οι χιλιάδες άλλοι εμπλεκόμενοι επαγγελματίες στον κυνηγετικό κλάδο, από την ΕΤ/1, η οποία αποτελεί την επίσημη και κύρια πηγή ενημέρωσης και για την οποία πληρώνουμε και εμείς την αντίστοιχη εισφορά, να είχε την ελάχιστη ευαισθησία να μην υποκύπτει στις ανάγκες περιστασιακών ρεπορτάζ που γίνονται, άραγε με τίνος την εντολή και για ποιό λόγο; και αν μη τι άλλο να λαμβάνει υπόψη όλες τις παραμέτρους και κυρίως να προβάλλει όλες τις απόψεις και να μην καταφεύγει σε “… εποικοδομητικούς μονολόγους…” γιατί ούτε η ιστορία της ούτε το κύρος της το επιτρέπει.

3. Το κυνήγι στην Ελλάδα οφείλετε να γνωρίζετε ότι αποτελεί μία καθόλα νόμιμη δραστηριότητα που υπόκειται σε πληθώρα νομοθετικών περιορισμών που θεωρούνται ίσως οι αυστηρότεροι στην Ευρώπη, πράγμα όμως που δεν συμβαίνει με άλλες αντίστοιχες δράσεις στην ελληνική φύση π.χ το ψάρεμα που ασκείται από οποιονδήποτε κατά το δοκούν και χωρίς καμία δέσμευση όποτε το επιθυμεί, χωρίς όμως η δημοσιογραφική σας δεοντολογία να ενοχληθεί και να υπάρξει ο ανάλογος οίκτος “…για τα καημένα τα ψαράκια που καταβροχθίζονται κατά χιλιάδες κιλά από τους καλοφαγάδες του θέρους…”.

4. Η αντικειμενική και αδέκαστη δημοσιογραφία δεν εξυπηρετείται με το τρόπο αυτό και βέβαια η Δημόσια Τηλεόραση δεν μπορεί να αποτελεί βήμα συκοφάντησης και συλλήβδην αφορισμού των κυνηγών. Αν είναι πταίσμα η απόκρυψη της αλήθειας αγαπητοί κύριοι είναι έγκλημα η παραποίησή της και η πλήρης και εκ συστήματος διαστρέβλωσή της, με τρόπο που δεν αρμόζει σε ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα, όπου όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα. Εσείς λοιπόν πιστεύετε ότι εφαρμόζετε αυτή τη βασική αρχή και λειτουργείτε ανεξάρτητα και χωρίς μεροληψία,όταν είτε πλαγίως είτε ευθέως στρέφεστε κατά της πολυαριθμότερης κοινωνικής ομάδας, για την οποία το παραδοσιακό κυνήγι όπως το κληρονομήσαμε από τους γονείς μας αποτελεί τον συνδεκτικό κρίκο με τη φύση και την αειφόρο ανάπτυξή της;

5. ΄’ Ωφελήσονται δε οι επιθυμίσαντες του έργου των κυνηγεσιών πολλά, υγεία τε γάρ τοις σώμασι παρασκευάζουσι και οράν και ακούειν μάλλον, γηράσκειν δε ήττον…”, σημείωνε πριν αρκετές χιλιάδες χρόνια ο Ξενοφών στα Κυνηγετικά του, ήταν άραγε εκτός κλίματος και μπορεί να θεωρηθεί ομοίως δυνάστης της φύσης αφού προέτρεπε τους νέους να ασχοληθούν ενεργά με την κυνηγεσία; Λίγη σοβαρότητα και αυτοσυγκράτηση δεν θα έβλαπτε…

6. Τελειώνοντας θα ήθελα να σας προτρέψω, αν βεβαίως επιθυμείτε να υπηρετείτε το δημόσιο αγαθό της σωστής και αντικειμενικής δημοσιογραφίας, να έλθετε σε επαφή με τις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες αλλά και τα έντυπα του χώρου και τις σχετικές ιστοσελίδες όπου καθημερινά χιλιάδες πολίτες που… δυστυχώς είναι κυνηγοί αναπτύσσουν τις απόψεις τους για τα θέματα που αφορούν το κυνήγι ,τη φύση,την αειφόρο ανάπτυξη και θα διαπιστώσετε ότι η ορθολογική διαχείριση του θηραματικού πλούτου είναι το κύριο μέλημά τους ενώ αντιθέτως ο σκοπός του Ελληνικού Κράτους και της συντεταγμένης Πολιτείας,των κατά το Σύνταγμα δηλαδή Θεσμικών Οργάνων που οφείλουν να προσπίζουν τη πανίδα και τη χλωρίδα είναι κυρίως εισπρακτικός και αποσκοπεί στην εισροή εκατομμυρίων ΕΥΡΩ στα ”… ασθενούντα και πενόμενα Δημόσια Ταμεία… ” κάθε έτος από την έκδοση κυνηγετικών αδειών. Σε κάθε δε περίπτωση και δεδομένου ότι εκ της φύσεως και θέσεώς σας αποτελείτε πόλο δημόσιας εξουσίας και επηρεασμού, ας έχετε κατά νού τη σοφή ρήση του Αγάθωνος: ” Δεί δε τον άρχοντα μεμνήσθαι, πρώτον ότι ανθρώπων άρχει, δεύτερον ότι κατά νόμον δεί άρχειν και τρίτον, ότι ουκ αεί άρξη…”»

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων