Λαθροθηρία με παγίδες

0

843-thilia2.jpg

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άντρες της ομοσπονδιακής θηροφύλακης όταν ερεύνησαν την περιοχή Γιωργιανών του Δήμου Βέροιας που ανήκει στο καταφύγιο άγριας ζωής. Σε κάθε πέρασμα από αγριογούρουνο είχαν τοποθετηθεί θηλιές-παγίδες (ειδικά διαμορφωμένα συρματόσχοινα στα οποία μόλις περνάει το αγριογούρουνο σκαλώνει και όσο τραβάει τόσο σφίγγει η θηλιά με αποτέλεσμα να χάνει τις αισθήσεις του και να γίνεται εύκολη λεία για τους λαθροθήρες.

Από την ομοσπονδιακή θηροφυλακή πιστεύεται ότι αυτό γίνεται για να μην ακούγονται όπλα στην ευρύτερη περιοχή και με ένα τσεκούρι μα πηγαίνουν και να παίρνουν το θήραμα.

Ήδη επικρατεί μεγάλη κινητοποίηση στις τάξεις της ομοσπονδιακής θηροφυλακής το μέρος επιτηρείται στενά και όπως μας είπαν είναι θέμα χρόνου η σύλληψη των παρανόμων.

Πρόκειται για αλβανούς βοσκούς οι οποίοι λόγω της φύσης της δουλειάς τους βρίσκονται συνεχώς στην ύπαιθρο και επιτηρούν συνεχώς τις παγίδες-θηλιές. Βέβαια από πίσω τους κρύβονται σίγουρα Έλληνες οι οποίοι προφανώς σε κάθε σύλληψη αγριόχοιρου αμείβουν τους Αλβανούς λαθροθήρες!!!!!!!!!!!!

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων