Διαμαρτυρία της Δ’ ΚΟΣΕ προς την Καθημερινή και την Τράπεζα Πειραιώς

0

857-dkose.jpg

Δ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΟΔΟΣ: ΕΡΜΟΥ & ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8
Τ.Κ. 10563
ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210 3231212, 210 3232616
FAX: 210 3257593
e-mail: dkose@otenet.gr

Αθήνα, 15 – 9 – 2003

Αρ. πρωτ.: Φ1407/1790
Αρ. σχεδ.: 948

Κύριε Διευθυντά,

Με έκπληξη και οργή διαβάσαμε το τελευταίο τεύχος του ΟΙΚΟ που εκδίδει η εφημερίδα σας. Η αλήθεια είναι ότι, σε τέτοιας χαμηλής ποιότητας δημοσιογραφία δεν μας είχε συνηθίσει η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».

Όλο το ύφος και το «ήθος» που αντανακλούν οι σελίδες του αφιερώματός σας στο κυνήγι, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο διαλόγου, ούτε ανταλλαγής απόψεων, ούτε καν μιας δημιουργικής αντιπαράθεσης ιδεών και προτάσεων.

Μετά από τόσο μεθοδευμένη λασπολογία, τόσες συνειδητές ύβρεις και διαστρεβλώσεις και τόση μεθοδευμένη απαξίωση, η κάθε απόπειρα να αντιμετωπίσουμε ως συνομιλητή μας τον κ. Τσιχλιά, πραγματικά θα μας μείωνε.

Είναι πραγματικά κρίμα κ. Καρακούση…

Γιατί και εσείς θα συμφωνούσατε ότι, το μεγάλο στοίχημα μιας εφημερίδας δεν είναι πάντα η έκταση της συναίνεσης που μπορεί να επιτύχει μέσα από τις σελίδες της, αλλά και η ποιότητα των διαφορών που μπορεί να αναδείξει και να διαχειριστεί με τον απαιτούμενο σεβασμό μέσα από τη θεματολογία της.

Σε αυτό το τελευταίο λοιπόν, αποτύχατε παταγωδώς. Για κάποιες άλλες εφημερίδες, αυτή η αποτυχία θα ήταν ίσως φυσιολογική. Όσον αφορά την Καθημερινή όμως, αυτό το έλλειμμα σεβασμού και πλουραλισμού είναι πράγματι οδυνηρό. Τις ρατσιστικές ασκήσεις ηθικής υπεροχής του κ. Τσιχλιά εις βάρος 300.000 πολιτών αυτής της χώρας, δεν πρόκειται φυσικά να τις ανεχθούμε.

Να το χαίρεστε το ΟΙΚΟ κ. Καρακούση, αλλά να είστε έτοιμος να επωμιστείτε και το κόστος του.

————————————————————————————————————-

Αρ. πρωτ.: Φ 1408/1789
Αρ. σχεδ.: 947

Αγαπητέ κ. Σάλα

Με οδυνηρή έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η Τράπεζά σας υπήρξε χορηγός και χρηματοδότης της σφοδρής και συκοφαντικής επίθεσης που υπέστη το κυνήγι και οι Έλληνες κυνηγοί, από το ένθετο «ΟΙΚΟ» της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».

Πολύ θα θέλαμε να ξέρουμε τι σας ώθησε να συνεργαστείτε στην έκδοση ενός λιβελογραφήματος, που συκοφαντεί, υβρίζει και απαξιώνει χιλιάδες πολίτες αυτής της χώρας, για τους οποίους το κυνήγι καταλαμβάνει μια υψηλή προτεραιότητα της καθημερινής τους ζωής.

Θα θέλαμε να ξέρετε και εσείς ότι, τις ρατσιστικές ασκήσεις ηθικής υπεροχής του «ΟΙΚΟ» εις βάρος 300.000 πολιτών αυτής της χώρας και των οικογενειών τους, δεν πρόκειται φυσικά να τις ανεχθούμε. Να το χαίρεστε το «ΟΙΚΟ» κ. Σάλα, αλλά αφού είστε τόσο έτοιμος να επωμισθείτε και το κόστος του, δεν θα θέλαμε να μας ζητήσετε ευθύνες για ότι προκύψει.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων