Η Eπιστολή Διαμαρτυρίας της ΚΟΜΑΘ προς την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

0

864-822-koma8.jpg

ΠΡΟΣ: Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Διευθυντή, κ. Αντώνη Καρακούση
Κοινοποίηση: 1) κ. Θεμιστοκλή Αλαφούζο
2) Κυνηγετικά έντυπα (Έθνος Κυνήγι, Τύπος Κυνήγι Ψάρεμα, Κυνηγεσία Κυνοφιλία, Κυνηγός & Φύση, Κυνηγετικές ειδήσεις, κλπ, ιστοσελίδες στο διαδίκτυο)

Κύριε Διευθυντά,

Με μεγάλη έκπληξη διαβάζαμε το πρόσφατο τεύχος του ΟΙΚΟ, όπου μακριά από την πρέπουσα δεοντολογία, παρουσιάστηκαν μονόπλευρες απόψεις και συμπεράσματα, χωρίς τεκμηρίωση. Πρόκειται για μία έκδοση που προσβάλει βάναυσα την κυνηγετική οικογένεια, η οποία αποτελεί μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, ειδικά στην ελληνική περιφέρεια. Οι 60.000 κυνηγοί της Μακεδονίας και της Θράκης που εκπροσωπούμε αισθάνεται αγανάκτηση για τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα. Το έντονο αντικυνηγετικό ύφος μας ξάφνιασε δυσάρεστα γιατί γνωρίζουμε την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, το κύρος και την ιστορία της.
Πριν από έναν ακριβώς χρόνο (18/9/2002 προς κ. Τσιχλιά) η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης με επιστολή της χαιρέτισε τη νέα σας έκδοση ΟΙΚΟ και τέθηκε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία σχετικά με τη θήρα και την άγρια πανίδα. Στείλαμε επίσης στον αρχισυντάκτη σας και ειδικά ενημερωτικά βιβλία. Γνώριζε λοιπόν ο εν λόγω αρχισυντάκτης που να ζητήσει υπεύθυνες απόψεις των εκπροσώπων του κυνηγετικού κόσμου και όφειλε να το κάνει, όπως η υγιής δημοσιογραφία επιτάσσει.
Κύριε Διευθυντά με το κυνήγι ασχολούνται χιλιάδες πολίτες, αφορά χιλιάδες εργαζόμενους στην Ελλάδα και η απαξίωση του δημιουργεί αντιδράσεις τις οποίες έχετε ήδη αντιληφθεί. Η διαφορετική άποψη είναι προσόν της δημοκρατίας και ίδιον της ορθής ενημέρωσης. Η μονομέρεια και ο δογματισμός, όπως εκφράστηκε στο συγκεκριμένο τεύχος, δεν συνάδουν με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και με όσα πρεσβεύει.
Ζητούμε να αποκαταστήσετε την αλήθεια και να μην επιλέξετε την κατεύθυνση της επίθεσης προς τον κυνηγετικό κόσμο.
Εξακολουθούμε να είμαστε στη διάθεση σας, καθώς φρονούμε ότι η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ δεν αξίζει να υιοθετήσει την μονόπλευρη πληροφόρηση. Αδυνατούμε όμως προς το παρόν να συγκρατήσουμε την δικαιολογημένη οργή και απογοήτευση των μελών μας απέναντι στην εφημερίδας σας

Με τιμή
Ο Πρόεδρος Νικόλαος Μαϊλιάνης
Ο Γεν. Γραμματέας Ιωάννης Πολυχρόνης

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων