Άριστη η Συνεργασία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής με τις εισαγγελικές αρχές – Νέα επιτυχής παρέμβαση στην Χαλκιδική σε παράνομη θήρα ζαρκαδιού

0

865-simakomath2.gif

ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ 4
T.Θ. 18447 – Τ.Κ. 540 03
ΤΗΛ. & FAX (2310) 219.656, 246.640, 218.448, 6973 808934
http://www.hunters.gr
e-mail: komath@spark.net.gr, hunters@hunters.gr

Θεσσαλονίκη 22/9/2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άριστη η Συνεργασία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής με τις εισαγγελικές αρχές.
Νέα επιτυχής παρέμβαση στην Χαλκιδική σε παράνομη θήρα ζαρκαδιού.

Η ίδρυση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής από τις κυνηγετικές οργανώσεις και με χρήματα αποκλειστικά των Ελλήνων κυνηγών αποτέλεσε μια καινοτόμο και ουσιαστική προσπάθεια για την καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας πανίδας . Σήμερα, μετά από τρία χρόνια επιτυχούς και αποδοτικής λειτουργίας, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή αποτελεί ένα αξιόλογο Σώμα, που συνεργάζεται αρμονικά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Πρόσφατη επιβεβαίωση αυτών αποτελεί η εξιχνίαση περιστατικού λαθροθηρίας ζαρκαδιού στην ορεινή Χαλκιδική. Συγκεκριμένα το Σάββατο 20/9/2003 οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ, από τους Νομούς Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, πληροφορήθηκαν ότι λαθροθήρες από τον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής θήρευσαν παράνομα ζαρκάδι σε δασική περιοχή της Σιθωνίας. Αμέσως ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Πολυγύρου ο οποίος και διέταξε κατ΄ οίκον έρευνα στις έδρες των υπόπτων από την Ειρηνοδίκη του Πρωτοδικείου Πολυγύρου συντάσσοντας παράλληλα και τη σχετική έκθεση έρευνας.

Κατά την διεξαγωγή της έρευνας στους καταψύκτες των οικιών των δύο κατηγορούμενων βρέθηκε το ζαρκάδι τεμαχισμένο. Να σημειωθεί ότι κατά την προανακριτική διαδικασία που ακολούθησε οι κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν ότι πρόκειται πράγματι για κρέας ζαρκαδιού το οποίο ήταν προϊόν παράνομης θήρας. Υποβλήθηκαν μηνύσεις και η υπόθεση πήρε την δικαστική οδό, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι κάθε άλλο παρά «διακοσμητικός» είναι ο ρόλος της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής.

Πρέπει να τονιστεί ότι η εφαρμογή και η επιτυχία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής βασίζεται στην αποδοχή αλλά και στην συμπαράσταση ολόκληρου του κυνηγετικού κόσμου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο εντοπισμός των λαθροθηρών έγινε δυνατός ύστερα από αξιοποίηση σχετικής πληροφορίας.

Η Θηροφυλακή των κυνηγετικών οργανώσεων απέκτησε ένα άριστο δίκτυο πληροφόρησης. Τα κινητά τηλέφωνα στην υπηρεσία της δίωξης των παραβατών.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων