50 μελέτες για τη διαχείριση και προστασία δασικών οικοσυστημάτων

0

881-881-yp_georgias.jpg

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Αθήνα, 07/10/2003
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Γεωργίας κ. Γ. Δρυς ανακοίνωσε την υπογραφή των συμβάσεων πενήντα μελετών για τη διαχείριση και προστασία δασικών οικοσυστημάτων της δημόσιας δασοπονίας, συνολικού προϋπολογισμού 3,1 εκατ. €.

Οι δράσεις του Προγράμματος (Μέτρο 6.3) εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη / Ανασυγκρότηση Υπαίθρου» (Ε.Π.Α.Α.-Α.Υ.) στοχεύουν στη βελτίωση των λειτουργιών και του δυναμικού παραγωγής των δασών, τη διαφύλαξη των υπαρχόντων και την αποκατάσταση των πληγέντων μέσα από τη βιώσιμη-αειφορική διαχείρισή τους, ώστε να συμβάλουν στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των περιοχών και στη διατήρηση της περιβαλλοντικής ισορροπίας.

Στο προσεχές διάστημα πρόκειται να ανακοινωθεί η υπογραφή ακόμη 17 διαχειριστικών μελετών, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. €.

Όπως δήλωσε ο κ. Δρυς : «Η υπογραφή των διαχειριστικών μελετών είναι μια ακόμη απόδειξη του ενδιαφέροντος του Υπ. Γεωργίας για την Ανάπτυξη και την Προστασία των δασών της Χώρας μας.
Η προστασία των δασών δεν γίνεται με δηλώσεις αλλά με συγκεκριμένα έργα που έχουν σχέδιο, διάρκεια και θετικά αποτελέσματα. Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί με μεθοδικότητα στον σχεδιασμό της πολιτικής μας και συνέπεια στην εφαρμογή των επιβαλλομένων δράσεων».

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων