Η FACE προβάλει τις θέσεις και το έργο της στην εφημερίδα”European Voice”

0

890-face.jpg
Χάρη σε πρωτοβουλία της F.A.C.E., η εφημερίδα «European Voice» – μέλος του γκρουπ της Economist – φιλοξενεί στο φύλλο αυτής της εβδομάδας, τετρασέλιδο αφιέρωμα με απόψεις και σχόλια σχετικά με το κυνήγι στην Ευρώπη. Με την ευκαιρία αυτή η F.A.C.E. προβάλει, εκτός άλλων, με ολοσέλιδη καταχώρισή της τις θέσεις, τους σκοπούς και το έργο της ώστε να ενημερώσει ευρωπαίους πολιτικούς και παράγοντες που βρίσκονται στα κέντρα λήψης αποφάσεων στις Βρυξέλλες.

Η εφημερίδα μεταξύ των άλλων θεμάτων για το κυνήγι κάνει αναφορά στις περιπτώσεις της Εσθονίας και της Μάλτας, οι οποίες ως μέλη υπό ένταξη, απαίτησαν και κατάφεραν να εξασφαλίσουν το «παραδοσιακό» κυνήγι στις χώρες τους, για σημαντικό χρονικό διάστημα παρά τη νομοθεσία προστασίας που εφαρμόζει η Ε.Ε.

Πιο συγκεκριμένα, στους Εσθονούς δόθηκε άδεια να κυνηγούν τον λύγκα, αν και είναι είδος που σύμφωνα με τη Συνθήκη της Βέρνης απαιτεί ειδική προστασία. Έτσι, αν και το 1/7 του πληθυσμού του λύγκα στην Ευρώπη βρίσκεται στην Εσθονία, κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων επετράπη η συνέχιση του κυνηγιού του, μέχρι και τον Μάιο του 2009. Η Μάλτα, από την άλλη πλευρά κατάφερε να διατηρήσει την παραδοσιακή δραστηριότητα της σύλληψης και της αναπαραγωγής σε αιχμαλωσία των σπιζών (καρδερίνες, φλώροι κ.α.), αλλά και του κυνηγιού άλλων ειδών πουλιών, όπως τρυγόνια, τσίχλες κλπ κατά την διάρκεια της άνοιξης και του φθινοπώρου, για τα επόμενα 5 χρόνια. Λόγω των επικείμενων κρίσιμων εκλογών που θα κριθούν από μικρές διαφορές, τα πολιτικά κόμματα της Μάλτας δεν θέλησαν να δυσαρεστήσουν τους 12.500 κυνηγούς της χώρας τους με επικείμενες απαγορεύσεις κυνηγίου λόγω της ένταξης της χώρας στην Ευρώπη. Μάλιστα, το κυβερνών κόμμα, μείωσε το όριο της ηλικίας που απαιτείτο για έκδοση κυνηγετικής άδειας, από τα 21 στα 18 έτη. Οι Μαλτέζοι κυνηγοί, ήταν έτοιμοι να απαντήσουν «όχι» στο δημοψήφισμα που προηγήθηκε για την ένταξη της χώρας τους στην Ε.Ε., αφού είχαν φόβους για προθέσεις εκ μέρους των Βρυξελλών, να επιβάλλει περιορισμούς σε κάτι που θεωρούν αναφαίρετο δικαίωμα τους. Ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Κυνηγίου και Διατήρησης της Άγριας Πανίδας της Μάλτας αναφέρει χαρακτηριστικά, πως «η ενοποίηση της Ευρώπης είναι καλή, αλλά όταν μετατρέπεται σε ομοιομορφία μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη».

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων