Λαθροθήρες στην παγίδα του Νόμου

0

901-gkoplogo.gif

Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24
ΤΗΛ: 2610 361671-72
FAX: 2610 346614
E-mail: Kyn_om_p@OTENET.gr

ΠΑΤΡΑ 25-9-2003

Λαθροθήρες στην παγίδα του Νόμου

Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Γ’ ΚΟΠ επαγρυπνώντας αδιάκοπα και πιστοί στο καθήκον τους για προστασία του θηράματος και της φύσης στέκονται αμείλικτοι μπροστά σε οποιαδήποτε παράνομη πράξη που γίνεται, πιστοποιώντας διαρκώς ότι πρέπει επιτέλους να γίνει συνείδηση στους όποιους ανεύθυνους ότι δεν μπορούν να παραβιάζουν τους νόμους και την τάξη υποτιμώντας τους υπόλοιπους νομοταγείς πολίτες.

Αναχαιτίζοντας κάθε παράνομη δραστηριότητα οδηγούν τους παραβάτες στη δικαιοσύνη ενώ η ομαδική τους δράση νύχτα και μέρα λειτουργεί όχι μόνο ανασταλτικά, αλλά και αποτρεπτικά για τους πιο θρασείς και επικίνδυνους λαθροθήρες. Έτσι όποια λαθροθηρία μειώνεται δραστικά, ενώ η συμπαράσταση, η βοήθεια και η αποδοχή ολόκληρου του κυνηγετικού κόσμου καταξιώνουν το σώμα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής τόσο στα μάτια των έννομων κυνηγών, όσο και της κοινής γνώμης, γιατί οι επιτυχίες τους αποβαίνουν ωφέλιμες τόσο προς το περιβάλλον, όσο και προς το άγριο θήραμα ποικιλοτρόπως.

Έτσι λοιπόν το τελευταίο διάστημα του μηνός Αυγούστου και Σεπτεμβρίου οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Γ’ ΚΟΠ πραγματοποίησαν δεκάδες ελέγχους και υποβλήθηκαν σχετικά πρωτόκολλα μήνυσης στους παραβάτες.

Χαρακτηριστικά
– Στις 1-8-03 κατά την διάρκεια πρωινής περιπολίας ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας του Αιγίου Χυτήρης Α. μαζί με τον Θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου εντόπισαν 15 συρμάτινες θηλιές στην περιοχή Φράγκα τις οποίες και εξουδετέρωσαν. Υπεβλήθη μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

– Στις 13-8-03 και κατά τη διάρκεια ελέγχων ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας Κατσαρός Κ. με θέση εργασίας τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ναυπλίου περί ώρα 2.15π.μ. σε έλεγχο που διεξήγαγε στην θέση Πλατανάκι του Δ.Δ Ν. Τύρηνθας κατέλαβε τον Γ.Σ. να φέρει στο αυτοκίνητό του κυνηγετικό όπλο δεμένο εκτός θήκης και χωρίς άδεια κυνηγετικού όπλου.

– Στις 22-8-03 ο Ομοσπονδιακός Θηροφυλακας Ντόκος Π. με θέση εργασίας τον Κυνηγετικό Σύλλογο Άργους σε κοινή υπηρεσία με τον Θηροφύλακα του Συλλόγου Μαστοράκη Γ. αντελήφθησαν κυνηγό τις πρώτες πρωινές ώρες να ασκεί θήρα λαγού με σκύλο δίωξης. Κατέλαβαν τον Α.Γ. κάτοικο Άκοβας Άργους, ενώ σε έρευνα που έγινε στην περιοχή βρέθηκε το κυνηγετικό του όπλο κρυμμένο σε πουρνάρια. Σχηματίστηκε σχετική δικογραφία για θήρα λαγού εκτός κυνηγετικής περιόδου.

– Στις 25-8-03 οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες του Ν Αργολίδας Κατσαρός Κ. και Ντόκος Π. με θέση εργασίας τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Ναυπλίου και Άργους αντίστοιχα, περί ώρα 23.15 εντόπισαν στη θέση Κολώνα του Δήμου Ασκληπιείου Ναυπλίου κινούμενο όχημα να κάνει χρήση φορητού προβολέα. Στην προσπάθειά τους να τον σταματήσουν ο οδηγός του αρνήθηκε τον έλεγχο. Κατά την διαδικασία ελέγχου ο Π.Γ. κάτοικος Αδαμίου Δ.Δ. Ασκληπιείου επιτέθηκε στον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα Ντόκο Π. σπάζοντας την πόρτα του υπηρεσιακού του αυτοκινήτου και βγάζοντας μαχαίρι με λάμα 8cm τον απειλούσε επί 5 λεπτά διαρκώς, κρατώντας το 5 cm από το σώμα του. Με την έγκαιρη συνδρομή και επέμβαση της αστυνομίας αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Κατασχεθεί ο προβολέας, το μαχαίρι και ακολούθησε αυτόφωρη διαδικασία, όπου ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

– Στις 26-8-03 οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες του Ν. Αργολίδας Κατσαρός Κ. και Ντόκος Π. με θέση εργασίας τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Ναυπλίου και Άργους αντίστοιχα, εντόπισαν στην θέση Παναγιά του Δήμου Μυνηναίων αυτοκίνητο χωρίς αριθμό κυκλοφορίας, το οποίο και σταμάτησαν προς έλεγχο. Ο ιδιοκτήτης του Σ.Γ. κάτοικος Προσύμινης έφερε μαζί του κυνηγετικό όπλο δεμένο χωρίς άδεια κατοχής καθώς και άδεια θήρας. Έγινε κατάσχεση των πειστηρίων.

– Τέλος, στις 17-9-03 και ώρα 5.00π.μ. ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας του Ν. Κορινθίας Κομνηνός Αντώνης με θέση εργασίας τον Κυνηγετικό Συλλόγο Κιάτου, εντόπισε και συνέβαλε στην περιοχή Κυλίνη του Δήμου Στυμφαλίας τους Μ.Ε., Μ.Σ., και Ν.Ε. να ασκούν παράνομη θήρα λαγού με μηχανοκίνητα μέσα και χρήση προβολέα, να έχουν σκοτώσει λαγό και να τον καθαρίζουν. Ακολούθησε κατάσχεση των πειστηρίων και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Ο Πρόεδρος: Μαρκόπουλος Κων/νος
Ο Γραμματέας: Κανελλόπουλος Νικόλαος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων