Καταγγελίες του Βουλευτή του Συνασπισμού κ. Λαφαζάνη στην εκπομπή της ΚΟΜΑΘ

0

902-simakomath.gif
ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ 4
T.Θ. 18447 – Τ.Κ. 540 03
ΤΗΛ. & FAX (2310) 219656, 246640, 218.448, 697 3808934
website: http://www.hunters.gr
e-mail: hunters@hunters.gr

Καταγγελίες του Βουλευτή του Συνασπισμού κ. Λαφαζάνη στην ραδιοφωνική εκπομπή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης, για παράνομη αδειοδότηση ιδιωτών για αιχμαλωσία και εμπορία της άγριας πανίδας.

Συνέντευξη παραχώρησε ο βουλευτής του Συνασπισμού κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης στην εκπομπή «Παράθυρο στη Θήρα» της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης, στον ΧΡΗΜΑ FM. Οι καταγγελίες του κ. Λαφαζάνη για άδειες του Υπ. Γεωργίας περί σύλληψης, αιχμαλωσίας και εμπορίας ειδών άγριας πανίδας προβλημάτισαν τους ακροατές.

Ο κ. βουλευτής θεωρεί πως το Υπουργείο ουσιαστικά προέβη σε διαδικασία εμπορευματοποίησης της άγριας πανίδας, δίνοντας άδειες για συλλογή 90 είδη ερπετών και αμφιβίων, αρκετά από τα οποία είναι ενδημικά και απειλούμενα, προστατεύονται μάλιστα από αρκετές διεθνείς συμβάσεις. «Η ελληνική φύση βορά στην κερδοσκοπία» είπε χαρακτηριστικά.

Η απόφαση της αδειοδότησης προκάλεσε γραπτή ερώτηση προς τον Υπουργό Γεωργίας, αλλά το Υπ. Γεωργίας ακόμη να απαντήσει, όπως όφειλε με μια υπεύθυνη απάντηση. Ο κ. Βουλευτής δήλωσε πως θα ξεκινήσει εκστρατεία για να τεθούν όρια στην εμπορευματοποίηση και στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ανησυχίες εξέφρασε και η ΚΟΜΑΘ γεγονός που χαιρετίστηκε από τον βουλευτή ως δείγμα ευαισθησίας των κυνηγών. Δεν παρέλειψε να συγχαρεί την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, ενώ υπογράμμισε το μεγάλο περιβαλλοντικό και κοινωνικό έργο που επιτελούν οι συνειδητοποιημένοι κυνηγοί της χώρας μας.

Νέα ώρα μετάδοσης της εκπομπής:
ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ 3 – 4 το μεσημέρι, ΧΡΗΜΑ FM 107,7 Θεσ/νίκη
«Παράθυρο στη Θήρα», μια εκπομπή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων