Αποτελεσματική η φύλαξη του θηραματικού μας πλούτου από την Ομοσπονδιακή θηροφυλακή της ΚΟΘ

0

903-thirofylaki_koth.jpg

Ζ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ 25 (5ος όροφος)
ΤΗΛ-FAX 2410 282982 & 231297
ΛΑΡΙΣΑ
e-mail: komthes@otenet.gr

Λάρισα: 22/10/2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποτελεσματική η φύλαξη του θηραματικού μας πλούτου από την Ομοσπονδιακή θηροφυλακή
της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας

Αποτελεσματικοί ήταν οι Ομοσπονδιακοί Φύλακες Θήρας της Ομοσπονδίας μας στο έργο τους για την προστασία του θηραματικού μας πλούτου αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος γενικότερα.

Πιο συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα, από την έναρξη του κυνηγιού 20 Αυγούστου έως το τέλος Σεπτεμβρίου, οι θηροφύλακες διαπίστωσαν τις κάτωθι περιπτώσεις παράβασης του νόμου περί θήρας:

– Συνελήφθη ένα άτομο την 20η Αυγούστου στην περιοχή Πλατάνου Αλμυρού να κυνηγά εκτός ζώνης διαβάσεως τρυγόνων.

– Την ίδια ημέρα συνελήφθη ακόμη ένα άτομο στην Λυγαριά Τρικάλων να κυνηγά εντός της απαγορευμένης περιοχής και άνευ αδείας θήρας.

– Την 24η Αυγούστου συνελήφθηκαν δύο άτομα στο Δροσάτο Μουζακίου για παράνομη μεταφορά όπλου με σκοπό την θήρα, παράνομη μετατροπή όπλου και αντίσταση κατά της αρχής.

– Την 29η Αυγούστου στην Βυζίτσα Πηλίου συνελήφθη ένα άτομο να λαθροθηρεί αγριόχοιρους με θηλιές από συρματόσχοινο. Οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα για την αυτόφωρο διαδικασία κατά την οποία καθορίστηκε τακτική δικάσιμος.

– Την 30η Αυγούστου στον Άγιο Νικόλαο Μουζακίου μηνύθηκε ένα άτομο για άρνηση ελέγχου, εξύβριση και απειλή κατά του οργάνου.

– Την 3η Σεπτεμβρίου στον Παλαιόλακα Μουζακίου συνελήφθηκαν δύο άτομα να λαθροθηρούν την νύχτα με την χρήση φορητού φακού μεγάλης ισχύος.

– Την 4η Σεπτεμβρίου στο Πετρίλο Μουζακίου συνελήφθη ένα άτομο για παράνομη μεταφορά κυνηγετικού όπλου εκτός θήκης και άνευ αδείας θήρας.

– Την 8η Σεπτεμβρίου στο Κατούσι Μουζακίου συνελήφθηκαν δύο άτομα να λαθροθηρούν την νύχτα από μηχανοκίνητο μέσο, παράνομη μετατροπή όπλου [πεντάσφαιρο] και απειλή κατά του οργάνου.

– Την 9η Σεπτεμβρίου στην Ανθούσα Καλαμπάκας συνελήφθηκαν τρία άτομα για παράνομη μεταφορά όπλου άνευ κυνηγετικής αδείας και παράνομη μετατροπή όπλου [πεντάσφαιρο].

– Την 15η Σεπτεμβρίου στην Οξυά Μουζακίου συνελήφθη ένα άτομο για παράνομη μεταφορά όπλου άνευ κυνηγετικής αδείας και παράνομη μετατροπή όπλου [πεντάσφαιρο].

– Την 15η Σεπτεμβρίου στο Δομένικο Ελασσόνας συνελήφθη ένα άτομο για κυνήγι λαγού εκτός περιόδου με σκύλους δίωξης και παράνομη μετατροπή όπλου [πεντάσφαιρο].

– Την 16η Σεπτεμβρίου στην Τσαπουρνιά Ελασσόνας συνελήφθηκαν τέσσερα άτομα για παράνομη θήρευση περδίκων [8] εκτός περιόδου.

– Την 17η Σεπτεμβρίου στην Οξυά Μουζακίου συνελήφθη ένα άτομο για παράνομη μετατροπή όπλου [τετράσφαιρο] καθώς και για χρήση βίας κατά του οργάνου .

– Την 21η Σεπτεμβρίου στο Δαμάσι Τυρνάβου συνελήφθη ένα άτομο για παράνομη θήρα εντός καταφυγίου άγριας ζωής.

– Την 22η Σεπτεμβρίου στην Στεφανιάδα Μουζακίου συνελήφθη ένα άτομο για παράνομη μεταφορά όπλου άνευ κυνηγετικής αδείας.

– Την 28η Σεπτεμβρίου στο Ελληνόκαστρο Τρικάλων συνελήφθη ένα άτομο για παράνομη θήρα την νύχτα με μηχανοκίνητο μέσο, παράνομη μετατροπή όπλου [πεντάσφαιρο] και άρνηση ελέγχου.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις έγιναν οι σχετικές μηνύσεις και κατασχέσεις των όπλων, φυσιγγίων, προβολέων κτλ. καθώς και των παρανόμως θηρευθέντων θηραμάτων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Το γραφείο Τύπου της Ζ΄ Κ.Ο.Θ.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων