Δενδροφύτευση στις καμένες περιοχές του Ταΰγετου και απελευθέρωση θηραμάτων

0

Η προστασία του περιβάλλοντος και η ισορροπία της φύσης με σκοπό την αειφορία της, είναι από τους κύριους στόχους των Κυνηγετικών Οργανώσεων. Στα πλαίσια αυτά όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καλαμάτας την Κυριακή 10 Μαρτίου προχώρησε στην καθιερωμένη πλέον δενδροφύτευση, σπορά και απελευθέρωση θηραμάτων.

Με τη συνεργασία του Δασαρχείου Καλαμάτας στη θέση “Προφήτης Ηλίας” του Ταϋγέτου, από το πρωί ξεκίνησε η δενδροφύτευση και μέσα σε λίγες ώρες είχαν κιόλας φυτευτεί 1500 δένδρα και έγινε σπορά αρκετών κιλών σπόρων μαύρης πεύκης τα οποία μας παραχώρησε το Δασαρχείο Καλαμάτας.

Εκτός από τους κυνηγούς μέλη του Συλλόγου μας, το παρόν έδωσαν όλοι οι θηροφύλακες του Νομού Μεσσηνίας καθώς και φίλοι Καλαματιανοί που αγαπούν τη φύση και ενδιαφέρονται για το περιβάλλον.
Τη στήριξή τους στη δράση αυτή του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας προσέφεραν και οι κ.κ. Δασάρχης Καλαμάτας κ. Κων/νος Γεωργιλάς και αναπληρωτής Δασάρχης κ. Γεώργιος Σωτηρόπουλος οι οποίοι αναγνωρίζουν τη συμβολή των κυνηγών που γίνεται ώστε να επανέλθουν στη φυσική τους κατάσταση οι καμένες δασώδη περιοχές του Ταϋγέτου.

Αμέσως μετά τη δενδροφύτευση και τη σπορά, έγινε απελευθέρωση θηραμάτων εκτροφείου για τον εμπλουτισμό της πανίδας της ευρύτερης περιοχής παρουσία των παρευρισκομένων.

Στο τέλος το Δ.Σ. του Συλλόγου μας για να τιμήσει τους κοπιάζοντες φίλους του δάσους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, προσέφερε γουρουνόπουλο ψητό και καλό βαρελίσιο κρασί.
Έτσι για μια ακόμη φορά οι κυνηγοί έδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους για το δάσος γιατί το γνωρίζουν πολύ καλά άλλωστε, ότι πανίδα χωρίς χλωρίδα δεν είναι δυνατόν να υπάρξει.

Το Δ.Σ. του Κ.Σ. Καλαμάτας, αισθάνεται τη βαθύτατη υποχρέωση να ευχαριστήσει την οινοποιεία του κυρίου στο Αριοχώρι και την Αρτοποιία ΣΤΑΧΥ στην Καλαμάτα για τη δωρεάν προσφορά τους σε κρασί και ψωμί αντίστοιχα καθώς και όλους του φίλους κυνηγούς και μη, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου με την ελπίδα ότι η πράξη μας αυτή θα βρίσκει όλο και περισσότερους οπαδούς και φίλους.

Για το Δ.Σ.
Ο Κοσμήτορας
Ανδρέας Βρυώνης

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων