Ενημέρωση της ΚΟΜΑΘ σε δασικούς υπαλλήλους και θηροφύλακες της Κρήτης

0

915-komath_kriti.jpg

ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ 4
T.Θ. 18447 – Τ.Κ. 540 03
ΤΗΛ. & FAX: 2310 219656, 246640, 218448, 697 3808934
http://www.hunters.gr
e-mail: hunters@hunters.gr

Ενημέρωση της ΚΟΜΑΘ σε δασικούς υπαλλήλους και θηροφύλακες της Κρήτης

Ενημερωτική εισήγηση πραγματοποίησε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης (ΚΟΜΑΘ) σε υπαλλήλους των δασικών αρχών και θηροφύλακες της Κρήτης. Η ΚΟΜΑΘ, μετά από απόφαση του Δ.Σ. ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης για να παραστεί με ειδική παρουσίαση σε σεμινάριο για την προστασία του Γυπαετού.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από 31/10 έως 3/11/2003 στο Οικοτουριστικό Κέντρο της Δαδιάς Έβρου, με τη συνεργασία του WWF.

Το σεμινάριο αποτελούσε μέρος εκπαιδευτικού ταξιδιού δασοφυλάκων και θηροφυλάκων στον Ν. Έβρου και εντάσσεται στο πρόγραμμα LIFE: Δράσεις για τη διατήρηση προστασία του Γυπαετού και της Βιοποικιλότητας στην Κρήτη.

Συμμετείχαν δασολόγοι των Δ/νσεων Δασών της Κρήτης και εκπρόσωποι δασοφυλάκων και θηροφυλάκων της Κρήτης ενώ παρέστησαν πέραν των επιστημονικών συνεργατών της ΚΟΜΑΘ, ο Πρόεδρος του Κ.Σ. Κομοτηνής εκ μέρους του Δ.Σ. της ΚΟΜΑΘ, που απηύθυνε και θερμό χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Κ.Σ. Σουφλίου και Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ της ευρύτερης περιοχής.

Στην εισήγηση αλλά και στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε αναπτύχθηκαν θέματα διαχείρισης της άγριας πανίδας, επιχειρησιακής ικανότητας της Θηροφυλακής, συνεργασίας με τις Δασικές αρχές, ενώ παρουσιάστηκε το επιστημονικό έργο της ΚΟΜΑΘ και τα αποτελέσματα της επιτυχούς δράσης της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής.

Επίσης στο πλαίσιο της ευγένειας και συνεργασίας προσωπικό της ΚΟΜΑΘ εξυπηρέτησε τους συμμετέχοντες για επίσκεψη, με βάρκες, στο Δέλτα του Έβρου.

komath_kriti1.jpg

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων