Απάντηση στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Κ.Σ. Κρανιδίου

0

916-gkoplogo.gif

Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24ΤΗΛ: 2610-361671/ 72 FAX: 2610-346614
e-mail: Kyn_om_p@otenet.gr

ΠΑΤΡΑ 23-10-2003

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1137

Προς: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

ΚΟΙΝ: M.M.E.

ΘΕΜΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Κύριοι,

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε το ψήφισμα της Γενικής σας Συνέλευσης, το οποίο δεν μπήκατε καν στον κόπο να μας το αποστείλετε αφενός γιατί είμαστε η προϊσταμένη σας αρχή και αφετέρου γιατί μας αφορούσε. Ίσως γιατί είναι ένα φαιδρό κείμενο εικονικής πραγματικότητας γεμάτο ψεύδη και ανακρίβειες, που κοπιάζει να δημιουργήσει εντυπώσεις στην ευρύτερη περιοχή σας και όχι ένα ψήφισμα που προήλθε από την έκθεση και αξιολόγηση κάποιων πραγματικών δεδομένων.

Επειδή λοιπόν αυτή σας η γενικευμένη επίθεση κατά παντός αρμοδίου μόνο τον γέλωτα μπορεί να προκαλέσει, οφείλουμε να σας παραθέσουμε κάποια αδιάψευστα στοιχεία τα οποία αν και τα γνωρίζετε προσπαθείτε εντέχνως να τα αποκρύψετε και να δημιουργήσετε εντυπώσεις για λόγους που μόνο εσείς γνωρίζετε.

Στην περιφέρεια της Ομοσπονδίας μας οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες οφείλουν να εκτελούν σωστά τα καθήκοντά τους. Γι αυτό πληρώνονται άλλωστε από το υστέρημα των κυνηγών. Μεταξύ αυτών ήταν και ο κ. Δεστές τον οποίον εσείς μας ζητήσατε και εντάξαμε στην Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή επειδή έτυχε την εποχή εκείνη να είναι Θηροφύλακας του Συλλόγου σας. Αυτή η αυτόνομη ένταξή του στο σώμα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής τελικά απεδείχθη ατυχής. Μας προβληματίζει δε το γεγονός ότι έχετε παρεξηγήσει το ρόλο σας. Άλλωστε εσείς οι ίδιοι στην βαθμολογία αξιολόγησης του κ. Δεστέ που μας αποστείλατε προ πενταμήνου δεν τον χαρακτηρίζατε δα και άριστο…. Ή το ξεχάσατε; Προς τι λοιπόν αυτή η ταύτιση; Τι άλλαξε;
Οι λόγοι λοιπόν, που τελικώς απελύθη ο κ. Δεστές ήταν γνωστοί στον Πρόεδρο του Συλλόγου σας, κ. Βέργα Αντώνιο, μάλλον όμως απ΄ ότι φαίνεται σας τους απέκρυψε. Για να λάβετε λοιπόν και εσείς γνώση, καθώς και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος, περιγράφονται παρακάτω και είναι οι εξής:

1) Υπαλληλική επιπολαιότητα. Δεν είναι δυνατόν ο κ. Δεστές, όπως και κάθε άλλος Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας άλλωστε, να υποβάλλει μηνύσεις και να οδηγεί κατηγορούμενους κυνηγούς, με διάτρητα κατηγορητήρια. Δεν είναι δυνατόν επανειλημμένα και παρά τις επισημάνσεις μας να υποβάλλει μηνύσεις επειδή <>, ο Α ή ο Β κυνηγούσε παράνομα… Είναι ποτέ δυνατόν μια τέτοια μήνυση να έχει κάποια τύχη; Απεναντίας υποβάλλει σε ταλαιπωρία και δαπάνες μέλη μας κυνηγούς χωρίς ουσιαστικό λόγο. Οι κατευθύνσεις που εμείς έχουμε δώσει στους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες είναι, να είναι αμείλικτοι σε κάθε μορφής πραγματικές και εξακριβωμένες παρανομίες.

2) Αυθάδεια και προκλητική συμπεριφορά ενώπιον του εργοδότη του ( μελών του Δ.Σ. κατά την κλήση του σε απολογία στην Ομοσπονδία μετά την αναφορά συναδέλφου του ). Ή μήπως κ. Βέργα ξεχάσατε τους χαρακτηρισμούς που σας προσέδωσε ο Νικόλαος Δεστές κατά την παρουσία κλιμακίου της Γ Κ.Ο.Π. στον Σύλλογό σας καταλύοντας και ισοπεδώνοντας κάθε έννοια σεβασμού; Εκτός και αν τους αποδέχεσθε!!!

3) Η έγγραφη αναφορά του κ. Τερζή Πέτρου προς τον Δ/ντή Δασών της Περιφέρειας όπου και υποβάλλει απόσπασμα συμβάντων του Α.Τ. Κρανιδίου και στο οποίο περιγράφεται με σαφήνεια ότι ο κ. Δεστές κατείχε παράνομα περίστροφο όπλο!!! Συνελήφθη δε από Αστυνομικά Όργανα και έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του. Δεν ξέρουμε πως θα νιώθατε εσείς εάν υπάλληλός σας οδηγείτο στον Εισαγγελέα με συνοδεία Αστυνομικής δύναμης για αδίκημα μάλιστα το οποίο εμπίπτει και στα γενικότερα καθήκοντα που πρέπει να προασπίζει ένας Θηροφύλακας!! Και τόσο ο κ. Δεστές όσο και το Δ.Σ. του Συλλόγου σας γνωρίζετε τις προσπάθειες της Γ Κ.Ο.Π. και ιδιαίτερα του Προέδρου της κ. Μαρκόπουλου ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες προς τον κ. Δεστέ. Πλην όμως η Γ Κ.Ο.Π. επιθυμεί και οφείλει να έχει στις τάξεις της σωστούς και νομοταγείς υπαλλήλους και όχι ‘πιστολάδες’.

4) Οι τηλεφωνικές, αλλά και γραπτές διαμαρτυρίες που δεχόμαστε από κυνηγούς και μιλούσαν για επιθετική και άξεστη συμπεριφορά του κ.Δεστέ, όπως του κ. Υφαντόπουλου, πρώην Προέδρου της Δ Κ.Ο.Σ.Ε. και τριών μελών του Δ.Σ. του 3ου Κυνηγετικού Συλλόγου Αθηνών, αλλά και άλλων. Δεχόμαστε επίσης κατά καιρούς επώνυμες επιστολές που μιλούσαν για χρηματισμό του από παρανομούντες κυνηγούς, αλλά και κάποιες άλλες που αναφέρονταν σε ξυλοδαρμούς, για τους οποίους μάλιστα του έχουν υποβληθεί και μηνύσεις.

5) Για όλα τα ανωτέρω, στο υπ’ αριθμ 908/ 26-08-03 έγγραφο της Γ Κ.Ο.Π. γίνεται καταμερισμός παραπτωμάτων και επιβάλλεται στον κ. Δεστέ αφενός αυστηρή επίπληξη, αφετέρου διοικητικό πρόστιμο 250 Ευρώ προς συμμόρφωσή του. Επί τετράμηνο ο κ. Δεστές ενέπαιζε την εργοδότρια αρχή του Γ Κ.Ο.Π. μη συμμορφούμενος. Αποκορύφωμα της αυθάδειας του ήταν η ενώπιον τουλάχιστον 30 συναδέλφων του Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων, απάντησή του στον Πρόεδρο της Γ Κ.Ο.Π. και εργοδότη του κ. Μαρκόπουλο, ότι <>.

Όπως γίνεται αντιληπτό τέτοιου είδους φαινόμενα θρασύτητας, αυθάδειας, απειθαρχίας και ετσιθελισμού, λειτουργούν εις βάρος του συνόλου της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής αλλά και του εσωτερικού κανονισμού της, και ο ενδεχόμενος πολλαπλασιασμός των φαινομένων αυτών θα αποτελούσε την πλήρη κατάλυση κάθε αρχής, κάθε πειθαρχίας και σωστής λειτουργίας. Γι αυτό λοιπόν, πάντα έτσι θα αντιμετωπίζονται από την Γ Κ.Ο.Π. σαν εργοδότρια αρχή τέτοιου είδους ζητήματα, κάνοντας σαφές ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί παρόμοιες υπαλληλικές συμπεριφορές.

Προσδίδετε σκοπιμότητα στον Πρόεδρο της Γ Κ.Ο.Π. και μεθοδεύσεις!!! Αναφέρετε ότι τάχα η απόλυση του κ. Δεστέ έγινε προκειμένου να ικανοποιηθούν συμφέροντα ατόμων του περιβάλλοντος του Προέδρου και μάλιστα <>. Γιατί δεν γίνεστε πιο σαφείς; Γιατί δεν κατονομάζετε αυτά τα πρόσωπα; Γιατί δεν αναφέρεστε στις επαναλαμβανόμενες, δημόσια τοποθετήσεις, του Προέδρου κ. Μαρκόπουλου τόσο σε Γ.Σ. της Ομοσπονδίας όσο και στις ενημερωτικές συγκεντρώσεις των Θηροφυλάκων για το πόσο αμείλικτοι πρέπει να είναι σε φαινόμενα που εκθέτουν την Κυνηγετική Οικογένεια; Γιατί δεν ερωτάται ο κ. Δεστές ή οποιοσδήποτε άλλος Θηροφύλακας εάν ποτέ ο Πρόεδρος της Γ Κ.Ο.Π. του ζήτησε να μην κάνει σωστά την δουλειά του και να χαριστεί; Ή δεν γνωρίζετε πόσο ακριβοδίκαιος είναι σε κάθε κατεύθυνση ο Πρόεδρος; Βάλετε κατά πάντων ως αλάνθαστοι κριτές. Κατηγορείτε τον Δ/ντή Δασών κ. Κεραμίδα, επειδή έκανε σωστά την δουλειά του. Κατηγορείτε τους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών και προσπαθείτε να επιδώσετε ακόμα και πολιτική χροιά στο όλο ζήτημα παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη της Αργολίδας.

Οι προθέσεις σας δεν μας αγγίζουν γιατί πάντα λειτουργούσαμε και λειτουργούμε με ορθολογισμό και αντικειμενικότητα, με ευθύνη και σεβασμό απέναντι σε αυτό που εκπροσωπούμε. Αυτό που μας ενοχλεί πραγματικά, είναι το ότι δεν διαβλέπουμε κανένα ίχνος δικιάς σας αυτοκριτικής… Και αυτό είναι όντως λυπηρό. H Γ Κ.Ο.Π. ως όφειλε επαναπροκήρυξε άμεσα την θέση του Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα στην περιοχή Κρανιδίου. Ο δικός σας ρόλος είναι να συνεργαστείτε σωστά και παραγωγικά με τον νεοπροσλαμβανόμενο Θηροφύλακα του οποίου εργοδότης να θυμάστε ότι είναι η Γ Κ.Ο.Π…

Για τους συμμετέχοντες στην Γενική Συνέλευση που δεν γνώριζαν τα πραγματικά γεγονότα υπάρχει κάποιο ελαφρυντικό. Για αυτούς όμως που γνώριζαν την αλήθεια είναι ΝΤΡΟΠΗ. Ειδικά για τον συντάκτη του ψηφίσματος και Προεδρεύοντα της Γενικής σας Συνέλευσης κ. Βέργα Αντώνιο, λυπούμεθα πραγματικά για το υποκριτικό του προφίλ απέναντι σε ζητήματα που ενώπιον και τρίτων είχε διαμετρικά αντίθετη θέση και άποψη. Πραγματικά λυπούμεθα…

Ο λίβελος του ψηφίσματός σας, σας επιστρέφεται ως απαράδεκτος, κακέντρεχος, σκόπιμος και υποβολιμαίος. Επιφυλασσόμεθα βέβαια κατά παντός νόμιμου δικαιώματος μας για ζητήματα που θίγουν την ακεραιότητα του χαρακτήρα του Προέδρου, την αξιοπιστία του και το ήθος του.

Ο Πρόεδρος: Μαρκόπουλος Κων/νος
Ο Γ. Γραμματέας: Κανελλόπουλος Νικόλαος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων