Αρχίζει η εφαρμογή του νόμου για τα ζώα συντροφιάς

0

923-epaniel.jpg
Ολοκληρώθηκε το Νομοθετικό Πλαίσιο που αφορά τα ζώα συντροφιάς. Με την υπογραφή 6 αποφάσεων που εξειδικεύουν την εφαρμογή του Νόμου 3170/03 που ψηφίστηκε πρόσφατα, το Υπουργείο Γεωργίας δημιούργησε ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις σημερινές κοινωνικές απαιτήσεις και εκφράζει τα αισθήματα ζωοφιλίας του ελληνικού λαού.

Με τις Υπουργικές αποφάσεις ρυθμίζονται θέματα που αφορούν:

1) Τη σήμανση, καταγραφή, στείρωση και υιοθεσία ή επανένταξη στο φυσικό περιβάλλον των αδέσποτων.

2) Τη σήμανση και καταγραφή των δεσποζομένων σκύλων

3) Τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για την ίδρυση και τον εκσυγχρονισμού καταφυγίων. Τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την εφαρμογή του προγράμματος περισυλλογής – στείρωσης – σήμανσης – υιοθεσίας ή επανένταξης των αδέσποτων

4) Την υλοποίηση προγραμμάτων για την προβολή, την εκπαίδευση και την προαγωγή της ζωοφιλίας στα σχολεία κ.λ.π.

5) Τους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας των καταφυγίων για τα αδέσποτα

6) Τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας καταστημάτων πώλησης ζώων συντροφιάς.

Όπως τόνισε ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Φώτης Χατζημιχάλης « H πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Γεωργίας ανταποκρίθηκε με συνέπεια στις εξαγγελίες της για την θεσμοθέτηση σύγχρονου νομοθετικού πλαισίου για τα ζώα συντροφιάς. Το νομοθετικό πλαίσιο είναι η έμπρακτη απάντησή μας σε όσα σκόπιμα προσπάθησαν να διαδώσουν ορισμένοι κύκλοι τον τελευταίο χρόνο περί μαζικής εξόντωσης των αδέσποτων ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Το Νομικό πλαίσιο είναι προοδευτικότερο πολλών αντίστοιχων κρατών – μελών της Ε.Ε. και ανταποκρίνεται στις παραδόσεις της χώρας μας και τα αισθήματα ζωοφιλίας όλων μας».

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων