Δίλημμα των Γερμανών για τα προστατευόμενα πουλιά

0

922-cormo.jpg

Σε σοβαρό προβληματισμό βρίσκονται οι αρχές της Γερμανίας σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω της προστασίας που εφαρμόζεται από το 1980 στους κορμοράνους (Phalacrocorax sp.), σύμφωνα με Οδηγία της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα ο πληθυσμός των πουλιών αυτών έχει πολλαπλασιαστεί σε επίπεδα που παρατηρούνται σοβαρές μειώσεις των ψαριών στις περιοχές που ενδημούν. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα τα ψάρια που δέχονται την έντονη θηρευτική από τους κορμοράνους είναι είδη που θεωρούνται σπάνια στη Γερμανία.

«Το πρόβλημα είναι ότι ένα υπό προστασία είδος πουλιού απειλεί είδη ψαριών που βρίσκονται κι αυτά υπό προστασία» δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Βαυαρίας.

Στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, η Βαυαρία έχει ζητήσει από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση άδεια να μειώσει τον αριθμό των πουλιών αυτών και αναζητά βοήθεια και από τη Ε.Ε.

Εκτός του οικολογικού προβλήματος το θέμα έχει και σημαντική οικονομική υπόσταση καθώς οι επαγγελματίες ψαράδες αλλά και ιχθυοκαλλιεργητές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα μείωσης της παραγωγής τους λόγω της κατανάλωσης μεγάλων ποσοτήτων ψαριών από τους κορμοράνους.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων