Ο “κατήφορος” της ηγετικής ομάδας του Κ.Σ. Αιγάλεω

0

933-dkose.jpg

Δ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΟΔΟΣ: ΕΡΜΟΥ & ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 ΑΘΗΝΑ- Τ.Κ. 10563
ΤΗΛ: 2103231212 – 2103232616 FAX: 2103257593
e-mail: dkose@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ο “κατήφορος” της ηγετικής ομάδας του Κ.Σ. Αιγάλεω

Με ολοένα μειούμενο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό, τις αμήχανες προσπάθειες της ηγετικής ομάδας του Κ.Σ Αιγάλεω να προσδώσει…συνδικαλιστική χροιά και ίσως πολιτικό (!) περιεχόμενο, στις σοβαρότατες κατηγορίες που την βαρύνουν σε σχέση με την οικονομική διαχείριση του συλλόγου.

Όσο αδιάφορος όμως κι αν μας είναι ο “χαρτοπόλεμος” των ανακοινώσεων και των εξωδίκων στον οποίο επιδίδεται μέσω περιοδικών και δικαστικών κλητήρων, δεν μπορούμε να μην θλιβόμαστε από την εμμονή της συγκεκριμένης ομάδας…να “κρύβεται” πίσω από τους 8.000 κυνηγούς του Κ.Σ Αιγάλεω, σε μια προσπάθεια να τους καταστήσει ΄΄συνενόχους΄΄ σε επιλογές οι οποίες καταφανέστατα βαρύνουν μόνο μια κλειστή “κάστα” ανθρώπων του Δ.Σ.

Πρόκειται στην ουσία για μια συνειδητή πράξη συνδικαλιστικής δειλίας, που χρησιμοποιεί τους απλούς και αξιοπρεπείς κυνηγούς ενός ιστορικού συλλόγου, ώστε να καλυφθούν ή να αποσιωπηθούν σφάλματα, παραλείψεις ή αδικήματα που διέπραξαν κυρίως εις βάρος των κυνηγών, πρόσωπα του παρόντος Δ.Σ

Σε αυτούς τους χιλιάδες κυνηγούς θα έπρεπε πρωτίστως να απολογηθεί η ηγετική ομάδα του Κ.Σ Αιγάλεω, αντί να προσπαθεί να τους χρησιμοποιήσει “συμψηφιστικά” στους ελέγχους που αντιμετωπίζει αυτόν τον καιρό από τα θεσμοθετημένα όργανα και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Πολιτείας.

Είναι περιττό ίσως να υπενθυμίσουμε ότι, η Δ΄ΚΟΣΕ εξ’ αρχής αντιμετώπισε το ζήτημα που προέκυψε με τον Κ.Σ Αιγάλεω, μέσα στα αυστηρά πλαίσια της ευθύνης, της διαφάνειας αλλά και της διακριτικότητας.

Δεν ήταν η Ομοσπονδία εκείνη που δημοσιοποίησε την υπόθεση στον Τύπο, όπως δεν ήταν η Ομοσπονδία εκείνη που ξεκίνησε τον χαρτοπόλεμο των ανακοινώσεων και των καταγγελιών στις οποίες με ιδιαίτερο ζήλο επιδίδεται μήνες τώρα το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Αιγάλεω, πιστεύοντας ίσως ότι έτσι…”θα φοβηθεί ο νοικοκύρης”.
Είναι απόλυτα κατανοητή αλλά ταυτόχρονα και εξαιρετικά “φτηνή”, η προσπάθειά τους να παρουσιάσουν…εαυτούς ως συνδικαλιστικά διωκόμενους για τις απόψεις τους. Αλήθεια, ποιες ακριβώς “απόψεις” τους διώκονται (;), γιατί ούτε εμείς ούτε και οι εκατοντάδες άλλοι συνάδελφοι των πρωτοβάθμιων συλλόγων της Δ΄ΚΟΣΕ είχαμε αντιληφθεί ότι είναι φορείς κάποιας συγκεκριμένης ιδέας ή άποψης…

Όσο κι αν η συγκεκριμένη ομάδα προσπαθεί να πείσει για το αντίθετο, οι υποθέσεις για τις οποίες “ελέγχεται” σήμερα ο Κ.Σ Αιγάλεω, την παραμικρή σχέση δεν έχουν με την άσκηση του συνδικαλισμού ή τις διαφορετικές εκτιμήσεις που μπορούν και πρέπει να έχουν οι εκπρόσωποι της κυνηγετικής κοινότητας και των συλλόγων, αναφορικά με τη δράση ή τα πεπραγμένα όσων μετέχουμε στο οργανωμένο συνδικαλιστικό γίγνεσθαι…

Δυστυχώς, η υπόθεση του Κ.Σ Αιγάλεω δεν έχει να κάνει με θέσεις, συνδικαλιστικές διαφορές ή επιχειρήματα, αλλά με προβλήματα οικονομικής διαφάνειας, αντικαταστατικές ενέργειες διαχείρισης των οικονομικών πόρων, και ένα σαφέστατο… έλλειμμα στην περιφρούρηση των εισφορών των χιλιάδων κυνηγών – μελών του συλλόγου.

Η Δ΄ΚΟΣΕ δεν είναι ούτε δικαστής ούτε εισαγγελέας για να μπορεί ή να δικαιούται να πει αν όλα αυτά που διαπίστωσαν οι μέχρι τώρα έλεγχοι – τόσο οι δικοί της όσο και των αρμοδίων αρχών – οφείλονται σε δόλο, σε ιδιοτέλεια, σε βαρύτατη αμέλεια ή σε αδυναμία διαχείρισης,

Είχε όμως εκ του νόμου την καταστατική υποχρέωση να ελέγξει τον Απολογισμό και τον Προυπολογισμό που – όπως και όλοι οι άλλοι σύλλογοι – της κατέθεσε ο Κ.Σ Αιγάλεω, υποβάλλοντας τις παρατηρήσεις της προς την αρμόδια αρχή…

Αυτό ακριβώς και έπραξε, όταν μάλιστα διαπίστωσε ότι οι παρατυπίες αφορούσαν ένα συνεχές διάστημα τριών ετών (2000-2001-2002).
– Θα ήθελαν να μην ανταποκριθεί σε αυτή της την υποχρέωση του Κ.Σ Αιγάλεω;
– Θα τους διευκόλυνε μια “μειοδοσία” της Δ΄ΚΟΣΕ απέναντι στις υποχρεώσεις και στα καθήκοντα που έχει έναντι των απλών κυνηγών και των συμφερόντων τους;
– Εάν δεν επισημάναμε τις εξόφθαλμες καταστατικές παραβάσεις στην οικονομική διαχείριση του Κ.Σ Αιγάλεω, δεν θα γινόμασταν με τον τρόπο μας “συνένοχοι” σε αδικήματα που ενδεχομένως να είχαν διαπραχθεί.
Και όμως ….

Το προεδρείο του Κ.Σ. Αιγάλεω όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε προς τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις μιας χρηστής οικονομικής διαχείρισης, αλλά προσπαθεί να ….εκβιάσει την «ασυλία» του, προχωρώντας σε ελέγχους των οικονομικών άλλων πρωτοβάθμιων Συλλόγων (!!!), τους οποίους νομίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει για να εξασφαλίσει μια συνολική αμνηστία!
Η Δ΄ΚΟΣΕ δεν θα επεκταθεί περισσότερο σε ένα ζήτημα που τη θλίβει, ούτε θα ακολουθήσει το προεδρείο του Κ.Σ Αιγάλεω στον κατήφορο που έχει επιλέξει.

Ούτως ή άλλως το θέμα έχει περιέλθει στην ευθύνη των αρχών της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης, οι οποίες πραγματικά ευχόμαστε να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι όλα όσα έχουν συμβεί στον Κ.Σ Αιγάλεω δεν οφείλονταν σε δόλο ή πρόθεση.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο Πρόεδρος: Νικ. Σταθόπουλος
Ο Αντ/δρος: Γ. Αραμπατζής
Ο Γεν. Γραμματέας: Ηλ. Μπεκιάρης
Ο Ταμίας: Εμ.Καραγιάννης

ΤΑ ΜΕΛΗ
Πουλόπουλος Ιωάννης
Σμπαρούνης Χαράλαμπος
Θεοχάρης Γεώργιος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων