Aρση της παραπομπής της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το κυνήγι το Φεβρουάριο.

0

ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ 4 -TK 546 35
ΤΗΛ. :2310- 219.656 – 246.640- 218.448 FAX: 219.656, 6973 808934
URL :www.hunters.gr e-mail : komath@spark.net.gr, hunters@hunters.gr

Θεσσαλονίκη 12 Δεκεμβρίου 2003
ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ
Ανάκληση της παραπομπής της Ελλάδας
στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το κυνήγι το Φεβρουάριο

Μετά τη θωράκιση του θεσμού της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, μια νέα επιτυχία ήρθε για τον κυνηγετικό κόσμο.

Όπως δήλωσε στις 11 Δεκεμβρίου στην ραδιοφωνική εκπομπή της ΚΟΜΑΘ (Παράθυρο στη Θήρα, Χρήμα FM-107,7 Κάθε Πέμπτη 15.00 – 16.00) ο Πρόεδρος της ΚΣΕ κ. Νικόλαος Παπαδόδημας υπήρξε άρση της παραπομπής της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το κυνήγι το Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού εξέτασε και αξιολόγησε τα διαθέσιμα στοιχεία και την ισχύουσα Ρυθμιστική, απεφάνθη πως δεν συντρέχουν λόγοι για την παραπομπή της Ελλάδας για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας σχετικά με τις ημερομηνίες λήξης της κυνηγετικής περιόδου.

Η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί προϊόν των μεθοδικών και συντονισμένων ενεργειών του Δ.Σ. της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, που προώθησε κατά τον καλύτερο τρόπο τα επιστημονικά στοιχεία, που συγκέντρωσαν οι επιστημονικοί συνεργάτες των κυνηγετικών οργανώσεων.

Οι «σύγχρονες Κασσάνδρες» που είχαν προδικάσει την καταδίκη της χώρας μας, ας αναζητήσουν τι συμβαίνει με τις δεκάδες παραβιάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας για τις οποίες είναι υπόλογος η Ελλάδα και στις οποίες το κυνήγι δεν έχει ευθύνη.

Πρέπει κάποτε ο φαρισαϊσμός να σταματήσει ώστε να μπορέσουμε να εργασθούμε για τα πραγματικά προβλήματα της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Γραφείο Τύπου ΚΟΜΑΘ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων