Γ’ ΚΟΠ – Δικαίωση των Κυνηγών

0

952-gkoplogo.gif

Γ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24
ΤΗΛ: 2610 361671/ 72
FAX: 2610 346614
E-mail: Kyn_om_p@OTENET.gr

ΠΑΤΡΑ 12-12-2003

Αρ. Πρωτ: 1328

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΏΡΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.

Μεγάλη νίκη είναι για όλους τους Έλληνες κυνηγούς η εξέλιξη που πήρε το θέμα της παραπομπής της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με θέμα το κυνήγι το Φεβρουάριο.

Ως γνωστόν η Ελλάδα είχε κατηγορηθεί για το ότι επέτρεπε τη θήρα ορισμένων αποδημητικών θηραμάτων κατά το μήνα Φεβρουάριο. Ενώ κατά την άποψη κάποιων … το κυνήγι έπρεπε να σταματά 31 Ιανουαρίου.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών, της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Γεωργίας, με απόλυτη Επιστημονική τεκμηρίωση καταφέραμε να κάνουμε κοινωνούς της πραγματικότητας τους αρμόδιους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Έτσι ο εμπαθής ισχυρισμός από ορισμένες αντικυνηγετικές οργανώσεις, ότι στην Ελλάδα παραβιάζονται τόσο η κοινοτική οδηγία περί προστασίας του περιβάλλοντος και των πουλιών, όσο και βασικές Ευρωπαϊκές διατάξεις περί θήρας, κατέρρευσε ως ανυπόστατη κατηγορία.

Αυτή η νίκη πέραν της νομικής αποτελεί και ηθική δικαίωση όλων όσων προσπαθήσαμε με στοιχεία να ανατρέψουμε το κλίμα που κάποιοι «πατριώτες οικολογίσκοι» προσπάθησαν να δημιουργήσουν εις βάρος των Ελλήνων κυνηγών και της ίδιας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Βεβαίως δεν είναι δυνατόν να παραβλέψει κανείς και τον ύποπτο και κακέντρεχο ρόλο υπηρεσιακών παραγόντων του ιδίου του Υπουργείου Γεωργίας, οι οποίοι με τις δηλώσεις τους επανειλημμένα έριξαν λάδι στη φωτιά διευκολύνοντας ουσιαστικά την παραπομπή της Ελλάδας. Και τούτο εκτός των άλλων αποδεικνύεται από την ελάχιστη έως ανύπαρκτη επιστημονική τεκμηρίωση που διέθεσαν στον πολιτικό προϊστάμενο τους Υπουργό Γεωργίας προκειμένου να βοηθηθεί στην προσπάθεια της μη παραπομπής της Ελλάδας. Εδώ οφείλουμε να τονίσουμε την πολιτική θέληση του Υπουργού Γεωργίας κ. Γεώργιου Δρυ, αλλά και αρμόδιου Υφυπουργού κ. Φώτη Χατζημιχάλη, οι οποίοι υιοθέτησαν την άριστη επιστημονική τεκμηρίωση που πρόσφεραν τα επιτελεία των Κυνηγετικών Οργανώσεων στους νομικούς που εκπροσώπησαν την χώρα μας.

Η απόφαση της Επιτροπής λύνει μόνιμα τη διαμάχη για το κυνήγι το Φεβρουάριο, Θέμα που τα τελευταία χρόνια έχει ταλανίσει έντονα και έχει ταλαιπωρήσει τόσο τους Έλληνες κυνηγούς όσο και το Υπ. Γεωργίας.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι Κυνηγετικές Οργανώσεις πλέον βαδίζουν στο σωστά δρόμο δράσης έχοντας στις άμεσες προτεραιότητες τους, πέραν όλων των άλλων σοβαρών ζητημάτων την επάνδρωση τους με επιστημονικούς συνεργάτες, ώστε μέσα από τεκμηρίωση να υπερασπίζονται τα δίκαια αιτήματα αλλά και δικαιώματα των Ελλήνων κυνηγών.

Ο Πρόεδρος της Γ Κ. Ο. Π.
Μέλος του Δ.Σ. της Κ.Σ.Ε.
Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων