Σεμινάριο θηροφυλάκων από τη Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

0

956-kop0.jpg
Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24
ΤΗΛ: 2610-361671- 72
FAX: 2610-346614
E-mail: Kyn_om_p@ OTENET gr

ΠΑΤΡΑ 23 – 12 – 2003

ΘΕΜΑ :Σεμινάριο θηροφυλάκων Προς: Μ.Μ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ στην Πάτρα το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της δύναμης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και των ιδιωτικών φυλάκων θήρας των Κυνηγετικών Συλλόγων της.

Ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κος Μαρκόπουλος καλωσόρισε το Νομάρχη Αχαΐας κο Κατσικόπουλο, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου επαινώντας την προσπάθεια των Κυνηγετικών Οργανώσεων που με ίδιους πόρους έχουν αναλάβει την προστασία του θηράματος και των βιοτόπων του στη φύση. Ο κος Νομάρχης αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο αξιόλογο και αδιαμφισβήτητο έργο των Κυνηγετικών οργανώσεων στη προστασία και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ πολλές είναι οι περιπτώσεις που οι θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων έχουν συνδράμει ουσιαστικά την πρόληψη και την καταστολή παράνομων πράξεων σε βάρος της φυσικής μας κληρονομιάς. Τέλος ο κος Νομάρχης αναφέρθηκε στην ουσιαστική και επανειλημμένη συνεργασία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου με το γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας, τις Δασικές Αρχές και την Πυροσβεστική Υπηρεσία καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, σε επικίνδυνα περιστατικά στη φύση που οφείλονται σε δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες.

Από τους επιστημονικούς συνεργάτες της Ομοσπονδίας αναλύθηκαν θέματα όπως η μορφολογική αναγνώριση θηραματικών ειδών και οι χρονικοί περιορισμοί θήρας τους. Επίσης πραγματοποιήθηκε ανάλυση των παραβιάσεων του δασικού κώδικα που έχουν πιστοποιηθεί από τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της Πελοποννήσου στο διάστημα λειτουργίας της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Πελοποννήσου, ενώ έγινε λεπτομερή ανάλυση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής.

Ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των μηνύσεων και των ποινικών και λοιπών δικονομικών διατάξεων δόθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών κο Γκόγκο, ενώ αναλύθηκε λεπτομερειακά ο τρόπος λειτουργίας των θηροφυλάκων για τον καλύτερο συντονισμό και την σύλληψη των παρανόμων στη φύση.

Οι θηροφύλακες από τη μεριά τους έθεσαν τους προβληματισμούς τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη πράξη, ενώ αποσαφηνίσθηκαν ζητήματα που υπάρχουν κατά την άσκηση των ανακριτικών τους καθηκόντων.

Οι εργασίες του σεμιναρίου ολοκληρώθηκαν την 19/12/2003 με ενδιαφέροντα θέματα όπως η εκτός δρόμου οδήγηση αυτοκινήτου τζιπ 4Χ4 από τη λέσχη της Εκάλης, η διάσωση ανθρώπων σε δύσβατες περιοχές από την ΕΜΑΚ, η εκπαίδευση σε θέματα αυτοάμυνας σε ιδιόρρυθμα περιστατικά ελέγχου από την Αστυνομική Αρχή Αχαΐας, καθώς επίσης διάφορα κτηνιατρικά θέματα και Γνώσεις Α΄ Βοηθειών.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου ευχαριστεί τους εκπαιδευτές για την πληρέστατη τοποθέτησή τους στην ενημέρωση και κατάρτιση των εκπαιδευόμενων, καθώς και τους Ομοσπονδιακούς και ιδιωτικούς Θηροφύλακες, οι οποίοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εργασίες του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, καθώς με τον τρόπο αυτό είχαν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν αρτιότερη και πιο ολοκληρωμένη παρουσία κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

Η προστασία του θηράματος και του φυσικού μας περιβάλλοντος που είναι ο στόχος όλων μας βρίσκει αντίκρισμα στις προσπάθειες της Κυνηγετικής Οικογένειας, η οποία με το αυτοχρηματοδοτούμενο από τους κυνηγούς σώμα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής δημιουργεί την ασπίδα ως το κύριο όπλο προάσπισής της ενάντια σε οποιαδήποτε κακόβουλη κριτική για το σύννομο προφίλ του Έλληνα κυνηγού, αλλά και απ΄ ευθείας σε όσους με τις πράξεις τους κηλιδώνουν τη σύννομη και αποδεκτή διεθνώς δραστηριότητα που είναι το κυνήγι.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Μαρκόπουλος Κων/νος Κανελλόπουλος Νικόλαος

kop2.jpg
Έναρξη των εργασιών από το Νομάρχη του Ν. Αχαΐας κο Κατσικόπουλο Δημήτριο

kop4.jpg
Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου

kop3.jpg
Εκπαίδευση των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της Γ΄ Κ.Ο.Π. από ανθρώπους της Ε.Μ.Α.Κ.

kop1.jpg
Εκπαίδευση των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της Γ΄ Κ.Ο.Π. από ανθρώπους της Ε.Μ.Α.Κ.

kop5.jpg
Εκπαίδευση των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της Γ΄ Κ.Ο.Π. σε θέματα Α΄ Βοηθειών

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων