Διαγραφή του Δ.Σ του Κ.Σ Αιγάλεω

0

967-dkose.jpg
Δ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ
ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΟΔΟΣ: ΕΡΜΟΥ & ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 ΑΘΗΝΑ- Τ.Κ. 10563
ΤΗΛ: 2103231212 – 2103232616 FAX: 2103257593
e-mail: dkose@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Διαγραφή του Δ.Σ του Κ.Σ Αιγάλεω

Κατά τη διάρκεια μιας ανοιχτής διαδικασίας που υπεράσπισε τις αρχές της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και επιβεβαίωσε τον συνδικαλιστικό πολιτισμό των κυνηγετικών οργανώσεων, η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Δ΄ΚΟΣΕ και οι 69 πρωτοβάθμιοι σύλλογοί της δικαίωσαν με συντριπτική πλειοψηφία τους χειρισμούς της Ομοσπονδίας σχετικά με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αιγάλεω, ενώ εξουσιοδότησαν το Δ.Σ της Δ΄ΚΟΣΕ να προβεί σε όλες τις απαραίτητες μελλοντικές ενέργειες ώστε να περιφρουρηθεί η διαφάνεια, η χρηστή διαχείριση και η αξιοπρέπεια των κυνηγών – μελών της.
Από ένα σύνολο 53 εκπροσώπων πρωτοβάθμιων συλλόγων από κάθε γωνιά της Στερεάς Ελλάδας και των νησιών, οι 46 εξ’ αυτών όχι μόνο ΄΄ενέκριναν΄΄ την απόφαση της Δ΄ΚΟΣΕ να διαγράψει για ένα χρόνο τα εννέα μέλη του Δ.Σ του Κ.Σ. Αιγάλεω, αλλά και υπερθεμάτισαν αυτής όπως φάνηκε στις δεκάδες τοποθετήσεις από το βήμα του ομιλητή.
Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά της διαγραφής ψήφισε μόνο ένας (1) από όλους τους άλλους Συλλόγους, ενώ υπήρξαν και δύο (2) εκπρόσωποι που δήλωσαν “παρών”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δ.Σ της Δ΄ΚΟΣΕ είχε εκ του καταστατικού το απόλυτο δικαίωμα να διαγράψει τα πρόσωπα που απαρτίζουν την ηγετική ομάδα του Κ.Σ Αιγάλεω για λόγους που αναλύθηκαν πλήρως, και αυτήν την ευθύνη την άσκησε και την επωμίσθηκε πλήρως σε προγενέστερο χρόνο.
Συνεπής όμως στην πάγια τακτική και αντίληψή που έχει καθιερώσει για συμμετοχικές διαδικασίες στη λήψη των αποφάσεων, η Ομοσπονδία ζήτησε η ίδια τη διενέργεια έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ώστε να παράσχει σε όλους τους συλλόγους την ευκαιρία να κρίνουν τους μέχρι τότε χειρισμούς της στην υπόθεση του Κ.Σ Αιγάλεω.
Με τον ίδιο επίσης τρόπο παρείχε την ευκαιρία και στα εγκαλούμενα μέλη του Κ.Σ Αιγάλεω να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να απευθυνθούν σε ένα ευρύτερο συνδικαλιστικό “ακροατήριο”, ώστε σε συνθήκες πλήρους ελευθερίας να εκθέσουν τα επιχειρήματά τους.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δικαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους χειρισμούς ευθύνης της Ομοσπονδίας, αποδεικνύοντας ότι η οικονομική διαφάνεια και η αξιοπρέπεια του κυνηγετικού κόσμου αποτελεί πρωταρχικό ζητούμενο για τους συλλόγους της δύναμής της.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων