Και δασικοί θα ελέγχουν αυτοκίνητα – ταυτότητες

0

Ερευνες στα αυτοκίνητα και ελέγχους στις ταυτότητες των οδηγών θα μπορούν να πραγματοποιούν οι δασικοί υπάλληλοι σύμφωνα με το νέο προεδρικό διάταγμα που καθορίζει τις αρμοδιότητές τους και κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για επεξεργασία.

Οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται σε σημεία των δρόμων ώστε να αποφεύγεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση αλλά και ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων.

Σε περίπτωση που ο οδηγός αρνηθεί τον έλεγχο ή δεν καταστεί δυνατό να εξακριβωθούν τα στοιχεία του, οι δασικοί υπάλληλοι μπορούν να καλούν για βοήθεια την Ελληνική Αστυνομία ή το Λιμενικό Σώμα.

Πριν από τη διενέργεια οποιουδήποτε ελέγχου, οι δασικοί υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν τη νέου τύπου υπηρεσιακή τους ταυτότητα και φυσικά να φορούν την ειδική υπηρεσιακή στολή (χρώματος σκούρου πράσινου) και το ειδικό σήμα στο πηλήκιο.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι δασικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν ελέγχους σε δασικές εκτάσεις, οδικές αρτηρίες κ.λπ. σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας για τον εντοπισμό παράνομης υλοτομίας, παράνομου κυνηγιού κ.λπ.

Οταν διαπιστώσουν την παράβαση, οφείλουν να προχωρούν σε κατάσχεση των δασικών προϊόντων ή θηραμάτων που μεταφέρονται παράνομα καθώς και σε κατάσχεση των μέσων που χρησιμοποιήθηκαν, όπως αυτοκίνητα, όπλα, εργαλεία κ.λπ.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων