Προειδοποίηση έντονων καιρικών φαινομένων

0

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ζήτησε από τις Περιφέρειες, τις Νομαρχίες και τους Δήμους της χώρας να λάβουν μέτρα αυξημένης ετοιμότητας, λόγω της αναμενόμενης εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στο διάστημα από 21-23 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Στο διάστημα αυτό αναμένεται η εκδήλωση ισχυρών βροχών και καταιγίδων σε όλη τη χώρα , με ιδιαίτερη ένταση στη Δυτική Ελλάδα, το Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Επίσης αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά , αλλά και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και θυελλώδεις άνεμοι , οι οποίοι είναι πιθανό να φθάσουν στο Αιγαίο και τα 11 μποφόρ.

Ειδικότερα , σύμφωνα με τις προγνώσεις της Ε.Μ.Υ. τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, αναμένονται να εκδηλωθούν ως εξής:

-Την Τετάρτη (21/1/2004) ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στη Δυτική Ελλάδα που μέχρι αργά το βράδυ θα επηρεάσουν όλη τη χώρα, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στο Αιγαίο , την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

-Το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ,αλλά και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας χώρας.

-Την Πέμπτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά: α) τους πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους (9 έως 10 και στο Αιγαίο πιθανώς 11 μποφόρ. β) τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια. γ)τις χιονοπτώσεις που κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια θα είναι έντονες δ)τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

-Την Παρασκευή αναμένεται σταδιακή εξασθένιση των ανέμων, ύφεση των φαινομένων από τα δυτικά, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων