Σύλληψη λαθροθήρων στην Κυπαρισσία

0

1011-gkop2.jpg

Γ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24
ΤΗΛ: 2610-361671- 72
FAX: 2610-346614
E-mail: Kyn_om_p@otenet.gr

ΠΑΤΡΑ 19-2-2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Σύλληψη λαθροθήρων στην Κυπαρισσία

Είναι απόλυτα γνωστό σε όλη την Κυνηγετική Οικογένεια τόσο ότι το κυνήγι του λαγού έληξε την 10-1-2004, όσο και ότι η θήρευσή του δεν γίνεται ούτε Πέμπτη, ούτε βράδυ, ούτε με χρήση προβολέα αλλά ούτε με πεντάσφαιρες ή και παραπάνω τροποποιημένες “καταστροφικές μηχανές”.

Δυστυχώς όμως κάποιοι “λαθρέμποροι” του είδους, γιατί μόνο κυνηγοί δεν μπορούν να χαρακτηριστούν μιας και δεν έχουν καμιά σχέση με αυτό, συνεχίζουν στην ίδια πάγια τακτική ότι είναι άπιαστοι, υπεράνω νόμων και ανθρώπων.
Κάτι τέτοιο όμως δεν κατέστη εφικτό για τους Γ.Η. και Ν.Β. οι οποίοι αν και πήγαιναν κατά τις 23.00 στις 12-2-2004 (Πέμπτη) για καφέ όπως ισχυρίστηκαν και με το όπλο ανά χείρας, γεμάτο και με τέσσερα φυσίγγια στη θαλάμη καθώς και με προβολέα και ανοιχτή οροφή, μήπως και πεταχτεί κανένας λαγός στο διάβα τους, έπεσαν σε μπλόκο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Πελοποννήσου στον επαρχιακό δρόμο Χαλκιά – Κούβελα.

Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Φωτεινόπουλος Δημήτριος, Κατσαρελάς Κων/νος και ο Ιδιωτικός Φύλακας Θήρας Αθανασόπουλος Δημοσθένης του Κυνηγετικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, αφού προέβηκαν στον σχετικό έλεγχο, κατάσχεσαν ένα επιβατικό αυτοκίνητο μάρκας MERCENTES, ένα προβολέα μάρκας CORDLESS 2.000.000 κεριών, ένα κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα) μάρκας BROWNING, 49 φυσίγγια διαφόρων νούμερων και μία φυσιγγιοθήκη με την συνδρομή του τοπικού αστυνομικού τμήματος το οποίο και τους οδήγησε στο αυτόφωρο.

Τελικά απ’ ότι φαίνεται, “ο καφές” πληρώνεται πολύ ακριβά… κατάσχεση των παράνομων μέσων και 14 μήνες φυλάκιση έκαστος.

Ο Πρόεδρος: Μαρκόπουλος Κων/νος
Ο Γ. Γραμματέας: Κανελλόπουλος Νικόλαος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων