Μολυσμένα τα νερά του Λυθαίου ποταμού

0

Αυτοψία στη γέφυρα της Νομής και στη γέφυρα Φανερωμένης πραγματοποίησε κλιμάκιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων, πριν από δύο εβδομάδες, μετά από καταγγελίες κατοίκων για ρύπανση του Ληθαίου Ποταμού. Οι διαπιστώσεις ήταν τραγικές για το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής.

Ειδικότερα, το κλιμάκιο της Νομαρχίας, διαπίστωσε, μετά από έλεγχο, έντονη δυσοσμία, αλλοίωση του χρώματος των νερών του ποταμού, και μικρή ροή των νερών λόγω ανάπτυξης υδροχαρούς βλάστησης στην κοίτη του ποταμού. Στην συνέχεια το κλιμάκιο μετέβη στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της πόλεως των Τρικάλων και διαπίστωσε ότι μέρος των λυμάτων εξακολουθούν χωρίς καμία επεξεργασία, δια μέσω κλειστού αγωγού να οδηγούνται στον αποδέκτη (παλαιά κοίτη Ληθαίου ποταμού).

Μετά τα παραπάνω η αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων, και προκειμένου να οδηγηθεί στην οριστική του λύση το σοβαρό πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί σε βάρος της Δημόσιας Υγείας και του περιβάλλοντος γενικότερα επισημαίνει, πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην συνέχιση των εργασιών στις νέες εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού, έτσι ώστε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να τεθεί σε λειτουργία η δεύτερη μονάδα.
Επίσης σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες (ΥΕΒ και ΤΟΕΒ Λάρισας) ζητά να καθαρισθεί η παλαιά κοίτη του Ληθαίου από την υπάρχουσα υδροχαρή βλάστηση ώστε να εκλείψει η κατά καιρούς δημιουργούμενη κατάσταση.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων