Ανάκληση jeep από την Chrysler

0

 

Στην ανάκληση πάνω από 1,1 εκατομμυρίων αυτοκίνητα Jeep προχωρά το τμήμα της Chrysler, DaimlerChrysler AG για να επισκευάσει πρόβλημα στον κινητήρα τους, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, ανακοίνωσαν την Τρίτη αμερικανοί ομοσπονδιακοί ελεγκτές της ασφάλειας.

Η ανάκληση αυτή αφορά τα μοντέλα Jeep Cherokee, Grand Cherokee και Wrangler που έχουν πωληθεί με εξακύλινδρο κινητήρα, τεσσάρων χιλιάδων κυβικών, πρόσθεσε η αμερικανική Υπηρεσία Ασφάλειας της Κυκλοφορίας στους Εθνικούς Αυτοκινητόδρομους (NHTSA).
Σύμφωνα με την υπηρεσία, οι αεραγωγοί του κινητήρα είναι σχεδιασμένοι κατά τέτοιον τρόπο ώστε διάφορα σκουπίδια θα μπορούσαν να συσσωρευθούν πάνω σε έναν κύλινδρο, δημιουργώντας την πιθανότητα πρόκλησης πυρκαγιάς.

Η NHTSA σημειώνει ότι οι ειδικοί θα τοποθετήσουν ένα ειδικό φίλτρο το οποίο θα εμποδίζει την συσσώρευση σκουπιδιών και ότι οι πελάτες θα λάβουν σημειώματα που θα τους ειδοποιούν για το πρόβλημα αυτό και για τα σχέδια για την δωρεάν επισκευή των αυτοκινήτων τους το Μάιο.
Εκπρόσωπος της Chrysler ανακοίνωσε ότι η εταιρεία δεν γνωρίζει να έχουν προκληθεί τραυματισμοί από το πρόβλημα αυτό.

Η πρόσφατη αυτή ανάκληση γίνεται καθώς η Chrysler καταβάλλει προσπάθειες για τη βελτίωση της ποιότητάς της και της φήμης της μεταξύ των καταναλωτών.
Με την ανάκληση αυτή ανέρχεται σε περίπου 3,3 εκατομμύρια ο αριθμός των αυτοκινήτων που έχει ανακαλέσει η εταιρεία τους τελευταίους τέσσερις μήνες και τα οποία υπερβαίνουν τον αριθμό των αυτοκινήτων που η εταιρεία πρόκειται να πουλήσει φέτος στις Η.Π.Α.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων