Μποϊκοτάζ για τα αδέσποτα

0

1032-dogstreet.jpg
Σε μποϊκοτάζ των ελληνικών προϊόντων καλεί πρόεδρος αμερικανικού φιλοζωικού σωματείου αν δεν αλλάξει στη χώρα μας η κατάσταση όσον αφορά την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων. Όπως ανέφερε μάλιστα σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου “Welfare for animals” που αριθμεί 20.000 μέλη, Μαρίχο Γκίλις, ήδη έχει λάβει 2000 emails από φιλόζωους που δηλώνουν ότι δεν θα επισκεφθούν την Ελλάδα αν δεν αλλάξει η κατάσταση με τα αδέσποτα ζώα.

Η κ. Γκίλις βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ενώσει τη φωνή της με τις πέντε φιλοζωικές οργανώσεις της πόλης που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης εκατοντάδων σκύλων στη “Στέγη Ζώων Βορείου Ελλάδος”. Ηδη για το θέμα έχει παραγγείλει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ιωαννίδης προκειμένου να διακριβωθεί αν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα που αφορούν την προστασία των ζώων που περιθάλπονται στη “Στέγη Ζώων Βορείου Ελλάδος”.

Περιγράφοντας η κ. Γκίλις την κατάσταση στη “Στέγη Ζώων”, την οποία επισκέφθηκε, τη χαρακτήρισε ως “Αουσβιτς της Θεσσαλονίκης”, σημειώνοντας ότι υπήρχαν δεκάδες παράλυτα, μισοπεθαμένα ζώα.
Κατήγγειλε, παράλληλα, ότι ο ιδιοκτήτης της Στέγης, Τζίμης Σαμαράς, αν και δήλωσε ότι περιέθαλπε περίπου 600 ζώα, εντούτοις στην επίσκεψή της είδε ελάχιστα απ΄αυτά και διερωτήθηκε πού εξαφανίστηκαν τα υπόλοιπα.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων