Χρυσό στο Σκητ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής ISSF ο Σαλαβαντάκης

0

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο Γεώργιος Σαλαβαντάκης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής ISSF (Σίδνεϊ). Στο αγώνισμα του Σκητ κέρδισε την πρώτη θέση και χάρισε στη χώρα μας το χρυσό μετάλλιο αφήνοντας πίσω σπουδαίους σκοπευτές, όπως τον «χρυσό» ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ, Oυκρανό Mικόλα Mίλτσεφ, και τον 4ο των ίδιων αγώνων, Oλλανδό Xένι Nτόμπελινγκ.

Συνολικά οι διαγωνιζόμενοι αθλητές ήταν 64, και η Ελλάδα στήριζε τις ελπίδες της για διάκριση στους Σαλαβαντάκη και Μίτα, οι οποίοι στον πρώτο γύρο βρίσκονταν στη δεύτερη θέση με 74/75 επιτυχίες.

Ο Σαλαβαντάκης με σταθερή απόδοση μπήκε τέταρτος στον τελικό και εκεί με επίδοση 25/25 (συνολική βαθμολογία:148/150) ισοφάρισε τον Iταλό Πιέτρο Tζένγκα και τον Kύπριο Aντώνη Nικολαΐδη εξαναγκάζοντας τους σκοπευτές που προηγούνταν, σε αγώνα μπαράζ (ακολουθείται ο «ξαφνικός θάνατος›, όπου ο αθλητής που θα χάσει βολή τίθεται αυτόματα εκτός) προκειμένου να κριθούν τα μετάλλια. Ο Ελληνας πρωταθλητής πέτυχε πέτυχε δύο πιάτα, ενώ οι άλλοι αστόχησαν στη δεύτερη βολή, και κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο.

Ο Μίτας στη δεύτερη φάση του αγώνα είχε μια κάμψη στην απόδοσή του, τερμάτισε έκτος και αναγκάστηκε να παίξει αγώνα μπαράζ για να μπει στον τελικό. Στάθηκε όμως άτυχος και κατέλαβε τελικά την ένατη θέση της γενικής κατάταξης

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων