Οι κυνηγοί του Κ.Σ. Αμπελοκήπων αφήνουν τα όπλα και πιάνουν τις τσάπες και τα φτυάρια

0

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

ΕΔΡΑ: Ελευθερίας 5
T.K. 561 23 – Αμπελόκηποι
ΤΗΛ: 2310 733466
FAX: 2310 724999
website: www.huntersclub.gr
e-mail: ksath@otenet.gr

Θεσσαλονίκη 8/3/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυνήγι τέλος για φέτος: Οι κυνηγοί του Κ.Σ. Αμπελοκήπων αφήνουν τα όπλα και πιάνουν τις τσάπες και τα φτυάρια

Την επιπλέον ημέρα κυνηγιού που «χάρισε» στους κυνηγούς το δίσεκτο 2004, την 29η Φεβρουαρίου, που κατά μία ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία ήταν και Κυριακή, διάλεξε το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων για να δώσει ένα μήνυμα για το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι κυνηγοί προς όφελος του περιβάλλοντος.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αφού αφιέρωσαν το πρωινό τους στο τελευταίο κυνήγι της χρονιάς, αποχαιρετώντας την κυνηγετική περίοδο του 2003-2004, κήρυξαν την έναρξη της …«μη κυνηγετικής περιόδου 2004» με μια συμβολική κίνηση που προμηνύει μια σειρά από δραστηριότητες φιλοπεριβαλλοντικού χαρακτήρα που πρόκειται να ακολουθήσουν την άνοιξη: φύτεψαν δενδρύλλια σε χώρο αναψυχής κοντά στο Φανό Κιλκίς. Τα δενδρύλλια ήταν προσφορά των φυτωρίων του Βασίλη Ατζέμη, μέλους του συλλόγου μας, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Σύντομα στην περιοχή, που αποτελεί γνωστό κυνηγότοπο και πόλο έλξης για πολλούς Θεσσαλονικείς κυνηγούς, συγκεντρώθηκαν και άλλα μέλη του Συλλόγου που βρέθηκαν στη γύρω περιοχή και που, αφού απόλαυσαν την τελευταία κυνηγετική τους εξόρμηση, έσπευσαν να βοηθήσουν.

Οι δενδροφυτεύσεις που θα ακολουθήσουν βέβαια θα είναι μεγαλύτερης κλίμακας, πρόκειται να πραγματοποιηθούν με φυτά που θα μας χορηγηθούν από τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Θεσσαλονίκης και με καρποφόρα δενδρύλλια που θα αγοραστούν από ιδιωτικά φυτώρια, αλλά και με ευρύτερη συμμετοχή των μελών του συλλόγου, ώστε – ξεπερνώντας το συμβολικό χαρακτήρα που έχουν τέτοιες κινήσεις – να έχουν τη μορφή ουσιαστικής επέμβασης στους βιότοπους που θα επιλεχθούν.

ksaliksi1_thumb.jpg ksaliksi2_thumb.jpg

ksaliksi3_thumb.jpg ksaliksi4_thumb.jpg
Από το Γραφείο Τύπου του Κ.Σ.Α.,
Θωμαή Αμοιρίδου

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων