Δηλώσεις του κ. Τσιτουρίδη κατά την παραλαβή του Υπουργείου

0

1040-sabbas-kostas.jpg
Κατά την παραλαβή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο νέος Υπουργός, κ.Τσιτουρίδης, έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει το Υπουργείο:
«Ευχαριστώ τους απερχόμενους Υπουργό και Υφυπουργούς κ. Δρυ, κ. Αργύρη και κ. Χατζημιχάλη, για την ειλικρινή και ουσιαστική συνεργασία την οποία είχαμε. Σε μια εποχή σημαντικών αλλαγών στην ελληνική περιφέρεια και στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια γεωργία οι προκλήσεις είναι μεγάλες. Ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύτηκε για να προχωρήσουμε στις αναγκαίες πολιτικές αλλαγές. Θα προχωρήσουμε, και στον τομέα ευθύνης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την υλοποίηση του προγράμματος που θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού. Αρχίζουμε αμέσως δουλειά. Όλες οι δεσμεύσεις που αναλάβαμε ισχύουν στο ακέραιο.
Για να πετύχουμε εθνικούς στόχους, όπως είναι η συγκράτηση του πληθυσμού στην περιφέρεια και η βελτίωση των συνθηκών ζωής στην ύπαιθρο, χρειαζόμαστε τη στράτευση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που πιστεύουν στους στόχους αυτούς.
Θα δώσουμε αγώνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να διασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη των προϊόντων μας. Θα εφαρμόσουμε πολιτικές για την καλύτερη προώθηση και εμπορία των αγροτικών προϊόντων και των τροφίμων μας, διασφαλίζοντας όρους ανταγωνιστικότητας, ποιότητας και υγιεινής. Θα προχωρήσουμε αμέσως στην υλοποίηση των δεσμεύσεων μας για μείωση του κόστους παραγωγής στην γεωργία μας. Θα προστατεύσουμε και θα αξιοποιήσουμε το δασικό πλούτο της χώρας μας και θα αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες για την ελληνική αλιεία.
Ήρθαμε για να προσθέσουμε σε ότι θετικό έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Μόνο κριτήριο για την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και στο χώρο ευθύνης μας θα είναι η αξιοσύνη και η ικανότητα της κάθε μίας και του καθενός.
Η πρόκληση να πετύχουμε τους στόχους μας είναι μεγάλη. Θα αγωνιστούμε για να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι έλληνες και ειδικότερα οι πολίτες της αγροτικής Ελλάδας».

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων