Εμπλουτισμός βιοτόπων με τη συνδρομή των μαθητών

0

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡOΔΟY
Γωνία Α. Αναστασίας & Παλαιών Πατρών
ΤΚ: 85100 – Τηλ/Φαξ: 2241- 021481

Εμπλουτισμός, με τη συμμετοχή μαθητών δημοτικού σχολείου

Στις 11/3/2004 ημέρα Πέμπτη, στο κοινοτικό διαμέρισμα ΕΜΠΩΝΑΣ του Δήμου ΑΤΤΑΒΥΡΟΥ, πραγματοποιήθηκε απελευθέρωση 30 περδίκων παρουσία 24 μαθητών της Δ’ και Ε’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου ΕΜΠΩΝΑΣ και των δασκάλων τους καθώς και του Προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου κ. Νίκου Κανέλλη, των μελών του Τοπικού Συμβουλίου Περιοχής ΕΜΠΩΝΑΣ κυρίων Μαρουλάκη Εμμανουήλ, Θεουλάκη Γιάννη και Μισοδουλάκη Κυριαζή, του Μέλους του Τοπικού Συμβουλίου Ρόδου κ..Κελεπερα Θανάση, του Δασονόμου περιοχής κ. Χουρδάκη Σταμάτη και της Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα κ. Μικρομανώλη Ελένης.

Προηγήθηκε ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου σε ότι αφορά τους σκοπούς του Κυνηγετικού Συλλόγου και σταδιακά οι μαθητές κρατώντας πέρδικες στα χέρια τους, προσχώρησαν στην απελευθέρωση. Ήταν τόσο μεγάλη η χαρά των μαθητών που προγραμματίστηκε τουλάχιστον 2 φορές το μήνα, ενημέρωση στο Δημοτικό Σχολείο από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ρόδου για θέματα που αφορούν: την ΦΥΣΗ – την ΠΑΝΙΔΑ – την ΧΛΩΡΙΔΑ.

Εμπλουτισμός θηραμάτων
Με σταδιακές εισαγωγές από τον κλωβό της υποδοχής στους κλωβούς προσαρμογής σε όλες τις κυνηγετικές περιοχές όλων των κοινοτικών διαμερισμάτων του νησιού, ολοκλήρωσε την Β’ φάση του προγράμματος εμπλουτισμών της πανίδας ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ρόδου.
Το πρόγραμμα έχει αρχίσει από την 1η Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 20 Μαρτίου. Το σύνολο των περδίκων που εντάσσονται αρμονικά και βιώσιμα στο περιβάλλον με τις απελευθερώσεις έως την τελευταία ημερομηνία είναι 2.380 πέρδικες.
Όλες οι μέχρι στιγμής προσπάθειες απελευθέρωσης έγιναν βάσει των υποδείξεων του επιστημονικού συνεργάτη της Α’ Κ.Ο.Κ.Δ. κ. Αρνέλλου Γιάννη και του Δασαρχείου.
Έτσι όλες οι περιοχές που επιλέχτηκαν αποτελούσαν κατά περίπτωση άριστο βιότοπο για το είδος που απελευθερώθηκε, καθώς πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τον εγκλιματισμό, και την επιβίωσή τους (τροφή, νερό, κάλυψη).

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος – Νίκος Κανέλλης

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων