Τραγωδίες στα τερρέν

0

Διαστάσεις «επιδημίας» φαίνεται να έχουν πάρει τα κρούσματα δηλητηριάσεων των κυνηγόσκυλων τον τελευταίο καιρό. Το ανησυχητικό αλλά και περίεργο συνάμα είναι ότι σε αγώνες βρέθηκαν δολώματα στα τερρέν που έτρεχαν τα σκυλιά.

Στην Λητή της Επανομής πριν δυο εβδομάδες περίπου, στον αγώνα Μεγάλης Έρευνας σε πεδινή πέρδικα, που διοργάνωσε ο ΟΚΑΔΕ, ο πρωταθλητής Ευρώπης 2003 [1° Ecc CAC, CACIT Radentis Nomar cond. Baldoni (Italia)] ο ΝΟΜΑΡ τον οποίο κυναγωγούσε ο Baldoni άφησε την τελευταία του πνοή. Στον ίδιο αγώνα δηλητηριάστηκαν άλλα δύο σέττερ.

Τα σκυλιά οδηγήθηκαν στο κτηνιατρείο και μόνο ένα απο αυτά επέζησε. Απο τα ζώα λήφθηκαν δείγματα ιστών για εξέταση προκειμένου να εντοπιστεί το είδος του δηλητηρίου που χρησιμοποιήθηκε και έγινα μυνήσεις κατ΄ αγνώστων.

Να σημειωθεί ότι για τον αγώνα αυτό υπήρχαν πολλές αντιδράσεις από τους καλλιεργητές της περιοχής, οι οποίοι τις είχαν διατυπώσει και στην Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης που με τη σειρά της εισηγήθηκε αρνητικά για τη διεξαγωγή των αγώνων.

Επίσης χθες κρούσματα με δηλητηριασμένα δολώματα παρουσιάστηκαν και στον αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Σχιστό.

Τα μηνύματα δεν είναι ευχάριστα και από το μέτωπο των κλοπών αφού το τελευταίο δεκαήμερο στην περιοχή της Τρίπολης έχουν κλαπεί επτά κυνηγόσκυλα σε τέσσερις περιπτώσεις και έχουν δηλωθεί δύο περιπτώσεις δηλητηριάσεων δυο κυνηγόσκυλων και ενός σκύλου φύλακα.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων