Eκδηλώσεις της DIANA 2004

0

Πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων θα συγκεντρώσουν την προσοχή των επισκεπτών στην DIANA 2004.
Eκτός από τις συνεχείς επιδείξεις της Oμοσπονδίας Iππασίας, αγώνα επίδειξης θα διοργανώσει την Πέμπτη 1η Aπριλίου η Oμοσπονδία Tοξοβολίας στον κεντρικό στίβο της Εκθεσης.

Για τους κυνηγούς δύο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 Aπριλίου στην ειδική αίθουσα σεμιναρίων του MEC, δίπλα στο εστιατόριο. Στις 5 το απόγευμα ο «ΩPIΩN» θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα «Διαχείριση φασιανού: εφαρμογή διαχειριστικών σχεδίων στην Ελλάδα».

Στην αίθουσα των διαλέξεων της έκθεσης, το Σάββατο 3 Aπριλίου από τις 5:00 έως και τις 6:30 το απόγευμα, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την υφιστάμενη κατάσταση τόσο των πληθυσμών του κολχικού φασιανού όσο και του κυνηγετικού φασιανού, με αναφορά στις συνηθέστερες τεχνικές εκτροφής, προσαρμογής και απελευθέρωσης, καθώς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ θα διατυπωθούν ποικίλες προτάσεις.
Έμφαση θα δοθεί στην επιλογή και την προετοιμασία των ενδιαιτημάτων πριν από την απελευθέρωση φασιανών, καθώς και στη δυνατότητα ανάπτυξης τεχνικών φυσικής ή ημιφυσικής εκτροφής τους. Θα εξεταστεί, επίσης, η δυνατότητα εισαγωγής ή επαναεισαγωγής φασιανών μετά από σύλληψη και απελευθέρωση άγριων πουλιών και θα προταθούν διαχειριστικά μέτρα για την ανάπτυξη και διατήρηση των πληθυσμών τους. Oμιλητής θα είναι το μέλος του «ΩPIΩNA» κ. Περικλής Mπίρτσας, δρ. δασολόγος – θηραματολόγος, γενικός δ/ντής της ΣT’ KOMAΘ.

Στη συνέχεια, στις 7 το απόγευμα, ο πρόεδρος της Kυνηγετικής Συνομοσπονδίας Eλλάδος κ. Nίκος Παπαδόδημας θα δώσει σημαντική διάλεξη με θέμα τις εξελίξεις για το κυνήγι στη χώρα μας.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων