Δενδροφυτεύσεις από Κ.Σ. Αμπελοκήπων

0

1110-ksatrees.jpg
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ΕΔΡΑ: Ελευθερίας 5
T.K. 561 23 – Αμπελόκηποι
ΤΗΛ: 2310 733466
FAX: 2310 724999
www.huntersclub.gr
e-mail: ksath@otenet.gr

Θεσσαλονίκη 31/3/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Μάρτιος: Μήνας δενδροφυτεύσεων και εκδηλώσεων για τον Κ.Σ. Αμπελοκήπων»

Με την πραγματοποίηση δύο δενδροφυτεύσεων και τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Δήμου Αμπελοκήπων για τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου πέρασε ο πρώτος μήνας μετά τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου για τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμπελοκήπων.
Η πρώτη δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Μαρτίου (Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας), στο Σιδηρόνερο Δράμας με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Δράμας. Η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα της άριστης σχέσης μεταξύ των δύο Συλλόγων, αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης περσινής συνεργασίας και αποσκοπεί στην παροχή πλουσιότερης – ποσοτικά και ποιοτικά – τροφής για την άγρια πανίδα της περιοχής. Πέραν αυτού, ο Κ.Σ. Αμπελοκήπων θέλησε με τον τρόπο αυτό να φανεί συνεπής και να τηρήσει τη δέσμευση που ανέλαβε πριν από ένα χρόνο για τη συνέχιση της προσπάθειας αναβάθμισης των βιοτόπων στις περιοχές που δέχονται ιδιαίτερη κυνηγετική πίεση από τους κυνηγούς των αστικών κέντρων, όπως είναι η περιοχή της Δράμας, τονίζοντας την ηθική υποχρέωση των μεγάλων κυνηγετικών συλλόγων του κέντρου να στηρίζουν τέτοιες ενέργειες στους κυνηγότοπους της περιφέρειας που αποτελούν πόλο έλξης για τα μέλη τους.

Η μετάβαση στη Δράμα των μελών του Συλλόγου, που προθυμοποιήθηκαν να προσφέρουν τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο αλλά και τον κόπο τους, πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο που ναύλωσε ο Σύλλογος. Τα Διοικητικά Συμβούλια και τα μέλη των δύο συλλόγων συγκεντρώθηκαν στην επιλεγμένη περιοχή και, έχοντας σύμμαχο τον καιρό που – σε αντίθεση με πέρυσι – θύμιζε περισσότερο καλοκαίρι, εργάστηκαν ακούραστα, φυτεύοντας 400 καρποφόρα δενδρύλλια και τοποθετώντας μια μορφή φράκτη περιμετρικά από το κάθε ένα, ώστε να μην καταστραφεί από τα κοπάδια που βόσκουν στην περιοχή.

Μια εβδομάδα αργότερα, την Κυριακή 28 Μαρτίου, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμπελοκήπων οργάνωσε μια δεύτερη δενδροφύτευση – στην περιοχή ευθύνης του αυτή τη φορά – στα όρια μεταξύ των Δήμων Ωραιοκάστρου και Καλλιθέας. Και σε αυτή την περίπτωση «επιστράτευσε» τα μέλη του που πάντα ανταποκρίνονται και έχουν τη διάθεση να προσφέρουν το χρόνο και τις υπηρεσίες τους, προκειμένου να συμβάλλουν στην προσπάθειά του συλλόγου. Το αποτέλεσμα όμως αντάμειψε απόλυτα τον κόπο μας: με τη βοήθεια του γεωτρύπανου του συλλόγου και τη συντονισμένη και εντατική εργασία όλων, πραγματοποιήθηκε η φύτευση και περίφραξη με προστατευτικό πλέγμα 400 δενδρυλλίων, στα οποία τοποθετήθηκαν πλαστικοποιημένες ετικέτες με τα στοιχεία του συλλόγου, το είδος και το σκοπό της επέμβασής μας («Βελτίωση βιοτόπων: Φύτευση δενδρυλλίων για εξασφάλιση τροφής και κάλυψης για την άγρια πανίδα»).

Παράλληλα όμως με την φιλοπεριβαλλοντική του δράση, ο Κ.Σ. Αμπελοκήπων θεωρεί σημαντικό να συμμετέχει στις εκδηλώσεις της τοπικής κοινωνίας: ως φορέας του Δήμου Αμπελοκήπων πήρε μέρος στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου με την κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Σωκράτη Μπαγτζόγλου.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων