Απελευθερώσεις από την οικολογική ομάδα Βέροιας

0

Στο φράγμα του Αλιάκμονα βρέθηκαν την Δευτέρα 3 Μαΐου η οικολογική ομάδα Βέροιας αλλά και άλλοι καλεσμένοι όπου και απελευθέρωσαν κύκνους και διάφορα είδη αρπακτικών. Καλεσμένοι ήταν αρκετοί μεταξύ των οποίων και οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες του Νομού στους οποίους δόθηκαν συγχαρητήρια για την σπουδαία δουλειά που κάνουν. Για μια ακόμα φορά τονίστηκε το σπουδαίο έργο των κυνηγετικών οργανώσεων (με την δημιουργία της ομοσπονδιακής θηροφυλακής) το οποίο όπως βλέπουμε άρχισε να γίνεται αποδεκτό από όλες της κοινωνικές ομάδες.

Επίσης μετά από προβλήματα που παρουσιάστηκαν με την έκδοση αδειών λατομείων και καμινιών ο ΚΣ Βέροιας εξέδωσε την ακόλουθη απόφαση

Η Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Βέροιας που συνήλθε στις 25 Απριλίου 2004, διερμηνεύοντας την θέληση των 1.300 και πλέον μελών του, με ομόφωνη απόφασή της, εκφράζει την βαθιά της ανησυχία για την αλόγιστη χορήγηση πολλών νέων αδειών λατομείων εντός του καταφυγίου θηραμάτων Μικρής Σάντας καθώς και νέων αδειών καμινιών για κάρβουνα στην παραποτάμια περιοχή του Αλιάκμονα που μαζί τα ήδη υπάρχοντα, θα διαταράξουν ανεπανόρθωτα την οικολογική ισορροπία εντός του καταφυγίου, ενώ η δημιουργία καμινιών κάρβουνου θα ρυπάνει μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Το καταφύγιο θηραμάτων Μικρής Σάντας, αποτελεί περιβαλλοντικό πυλώνα της ορεινής περιοχής από τις όχθες του Αλιάκμονα μέχρι τις απώτερες περιοχές του Βερμίου, με πλούσια πανίδα, και αποτελεί ένα από τα ωραιότερα δάση της περιοχής μας με πηγές που υδροδοτούν τις γειτονικές περιοχές.

Οι ενέργειες αυτές αποδεικνύουν την έλλειψη ευαισθησίας με την οποία αντιμετωπίζονται από την Δημόσια Διοίκηση τεράστιας περιβαλλοντικής σημασίας ζητήματα χωρίς καν να ερωτάται ένας θεσμικός παράγων με αποδεδειγμένη και θεσμοθετημένη συνεισφορά σε θέματα περιβάλλοντος, όπως ο Κυνηγετικός Σύλλογος Βέροιας.

Καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να επανεξετάσουν την θέση τους στα παραπάνω ζητήματα και να ανακαλέσουν κάθε χορηγηθείσα άδεια.

Δηλώνει την βούλησή της να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τα συγκεκριμένα ζητήματα και εφόσον χρειαστεί, να επανέλθει με κινητοποιήσεις και αναφορές σε υψηλότερο επίπεδο.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων