Υπέρτατη πρόσφορα στο περιβάλλον από την Γ’ ΚΟΠ

0

Γ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΕΛΛΑΔΑΣΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24
ΤΗΛ: 2610 361671-72
FAX: 2610 346614
e-mail: kynomp@hol.gr

ΠΑΤΡΑ 17/5/2004

ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Σε πανηγυρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16-5-04 στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του PORTO RIO Πατρών. Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου παρέδωσε σε ομοσπονδιακούς θηροφύλακες υπαλλήλους της 15 καινούρια αυτοκίνητα τζιπ TERIOS DAIHATSU.

Σε δηλώσεις του ο κος Μαρκόπουλος Κων/νος, ο οποίος κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν εξελέγη πλειοψηφών σύμβουλος, εκπροσωπώντας την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου τόνισε : Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποδεικνύουμε έμπρακτα για μια ακόμη φορά ότι οι κυνηγοί είναι το μόνο ίσως συνειδητοποιημένο κοινωνικό σύνολο που με προσωπικές θυσίες και οικονομικό κόστος παρεμβαίνουμε υπέρ της προστασίας, της διατήρησης και της φύλαξης του περιβάλλοντος. Τα αυτοκίνητα αυτά που αγοράστηκαν αποκλειστικά από έκτακτες συνδρομές των κυνηγών θα διατεθούν άμεσα προκειμένου να συμπληρώσουν τον ήδη υπάρχοντα ρόλο των αυτοκινήτων που διαθέτει η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου στους ομοσπονδιακούς θηροφύλακες υπαλλήλους της, οι οποίοι με βάση τα καθήκοντά τους φροντίζουν για την τήρηση των νόμων περί θήρας, την πρόληψη και καταστολή της κάθε ενέργειας όλων όσων παράνομα ασελγούν σε βάρος της φύσης και της ισορροπίας του περιβάλλοντος γενικότερα.

Τα χρήματα που δαπανώνται στην γεωγραφική περιφέρεια ευθύνης της Κυνηγετικής Ομοσπονδία Πελοποννήσου από την Ομοσπονδία μας και τους Κυνηγετικούς Συλλόγους ξεπερνούν κάθε χρόνο το 1.800.000€ για μισθούς θηροφυλάκων και εξοπλισμό τους.
Αξίζει και επιβάλλεται να σημειωθεί ότι η συνδρομή των κυνηγών είναι ο μοναδικός οικονομικός πόρος. Καμιά άλλη οικονομική στήριξη και συνεισφορά από κανέναν κρατικό φορέα δεν διατίθεται στις κυνηγετικές οργανώσεις. Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου πέραν των 40 Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων που διαθέτει, έχει επανδρώσει τον τομέα μελετών-έρευνας με πενταμελή ομάδα επιστημονικού προσωπικού (δασολόγοι-δασοπόνοι,) έχοντας σαν στόχο την αειφορία και ορθολογική διαχείριση της πανίδας και της χλωρίδας μέσα από τεκμηριωμένες μελέτες επί του πεδίου δράσης κάθε φορά και την λήψη των κατάλληλων μέτρων, όπου και όταν αυτά επιβάλλονται, με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες, είτε αυτές είναι βελτιώσεις των βιοτόπων με σπορές, είτε αυτές είναι η φύλαξη των δασών και η θηρευτική διαχείριση της πανίδας.

Εμείς φροντίζουμε με έργα για να έχουμε…δεν φροντίζουμε για να λέμε απλά…, όπως συνηθίζεται να γίνεται από την πλευρά των ψευτοοικολογούντων, δήλωσε ο κος Μαρκόπουλος, ενώ στη συνέχεια κάλεσε την πολιτεία να πάρει τις ευθύνες της για το ρόλο που έχει για όλα τα ανωτέρω και που επιβάλλονται από το Ελληνικό Σύνταγμα. Εμείς συνεπικουρούμε την πολιτεία, δεν είναι δυνατόν να την υποκαταστήσουμε και ούτε φυσικά το επιθυμούμε, ασχέτως εάν με τις πρωτοβουλίες μας την έχουμε ξεπεράσει, κατέληξε ο κος Μαρκόπουλος.

Για την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου
Μαρκόπουλος Κων/νος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων