Να γιατί κατεβαίνει το Κ.Ε.Κ.

0

1172-keklogo.gif
• Γιατί εκ των πραγμάτων ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΜΕ να δραστηριοποιηθούμε, όταν διαπιστώσαμε ότι οι πολιτικοί μας -απ’ άπου κι αν προέρχονται- δεν ήξεραν ή δεν ήθελαν να διατηρήσουν το κεφάλαιο ΦΥΣΗ και να προλάβουν τον υποβιβασμό του περιβάλλοντος, ενώ ταυτόχρονα βάλανε σε υποθήκη το μέλλον και την ύπαρξη όλων των αξιών της υπαίθρου και κατ’ επέκταση του κυνηγίου που τόσο βαθιά ριζωμένοι είμαστε εμείς. Το ίδιο συνέβη και με το αδελφό Κίνημα των Γάλλων κυνηγών απ’ ότι γνωρίζουμε με τις συχνές επαφές και την συνεργασία που έχουμε εδώ και δεκατέσσερα χρόνια.

• Γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε μάχες για τη φύση και το κυνήγι σε όλα τα επίπεδα. Συνδικαλιστικό, επιστημονικό, επικοινωνιακό, αλλά και πολιτικό.

• Γιατί απλούστατα η κυνηγετική μας δραστηριότητα εξαρτάται και ρυθμίζεται από τα ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ κείμενα και την ερμηνεία τους. Εδώ και 25 χρόνια, στις 2 Απρίλη 1979, έγινε αποδεκτή από την Ευρωπαϊκή Ένωση η περιβόητη ντιρεκτίβα 79/409 ΕΟΚ για τα άγρια πτηνά, η οποία είναι η πηγή όλων των προβλημάτων του κυνηγίου με τους δραστικούς περιορισμούς της σε χρόνο, σε είδη και σε χώρο, για όλα τα θηρεύσιμα αποδημητικά πουλιά της Ελλάδας.
Γυρίστε πίσω και κοιτάξτε τι έχουμε χάσει τα δέκα τελευταία χρόνια και πόσες φορές εξαιτίας της οδηγηθήκαμε στο ΣτΕ και στο Ευρωδικαστήριο!

• Γιατί πρέπει πάση θυσία να τροποποιηθεί η ντιρεκτίβα 79/409 ΕΟΚ σύμφωνα με την αρχή της επικουρικότητας, αφήνοντας το κάθε κράτος μέλος να ορίζει μονό του τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης του κυνηγίου, σύμφωνα με τις κυνηγετικές του παραδόσεις και την πληθυσμιακή κατάσταση των αποδημητικών πουλιών.

• Γιατί πάντοτε το Κίνημά μας -από το 1990 που ιδρύθηκε- διεκδικούσε την τροποποίηση της ντιρεκτίβας 791409 ΕΟΚ, αλλά και της 92/43 ΕΕ, και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να το καταφέρουμε…

• Γιατί υπάρχει μέγας κίνδυνος για το κυνήγι και όχι μόνο, μέσα στο Δίκτυο “Natura 2000”, που χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, μας το επέβαλαν και μας έφεραν προ τετελεσμένων γεγονότων. Αυτή είναι μια αντιδημοκρατικότατη διαδικασία!
Μέσα σ’ αυτά τα κείμενα γράφει ότι η “ΟΧΛΗΣΗ” και η “ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ” απαγορεύονται αυστηρά μέσα σ’ αυτές τις Ζώνες “Natura 2000”. Ποιόος όμως ερμηνεύει τη λέξη “Όχληση και Διατάραξη”; Το Ευρωδικαστήριο!!! Αυτοί που κατασκευάζουν το νόμο τον ερμηνεύουν κιόλας!
Όχι, τέτοια Ευρώπη εμείς δεν θέλουμε…

• Γιατί οι οικολόγοι-αντικυνηγοί μετά την πτώση τους από το πολιτικό προσκήνιο (όντας καιροσκόποι) προσεχώρησαν στα μεγάλα κόμματα, για να μπορούν να περνάνε τις ΑΝΤΙκυνηγετικές τους θέσεις. Θα τους αφήσουμε να «αλωνίζουν» χωρίς να υπάρχει το αντίπαλο δέος;

• Γιατί εμείς στο ΚΕΚ πιστεύαμε και πιοτεύουμε ότι στην Ελλάδα η πρακτική του κυνηγίου είναι μια δραστηριότητα με χαρακτήρα περιβαλλοντικό, πολιτισμικό, κοινωνικό και οικονομικό. Το κυνήγι συμμετέχει στην διαχείριση και συμβάλλει στην ισορροπία μεταξύ του αγρίου θηράματος και των οικοτόπων, αλλά και των άλλων ανθρωπίνων δραστηριοτήτων, σιγουρεύοντας μια αληθινή ισορροπία δασογεωργοκυνηγετική. Εμείς απλά, είμαστε υπέρ του ελεύθερου παραδοσιακού κυνηγίου, με την αρχή της λογικής κάρπωσης και της ισορροπημένης διαχείρισης-φροντίδας των οικοσυστημάτων.

• Γιατί πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι το 1,03% των Ευρωεκλογών του 1999, (64.683 ψήφοι) αποτελεί μια καλή παρακαταθήκη και σημαντική αφετηρία. Η συνεχής μας προσπάθεια -ανεξάρτητα του αποτελέσματος- θα είναι ο μοχλός αντίστασης και πίεσης προς την εξουσία, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει στόχο προβολής της κυνηγετικής μας δραστηριότητας που τόσο έχει δυσφημιστεί, αφού θα είμαστε στο ίδιο ταμπλό το βράδυ των αποτελεσμάτων και το πόσο δυνατά θ’ ακουστούμε εξαρτάται από εμάς!

Συνάδελφοι, για τους παραπάνω λόγους και ΟΧΙ ΜΟΝΟ, είναι επιτακτική ΑΝΑΓΚΗ να στηρίξουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε το Κυνηγετικό μας Κίνημα. Απορρίψτε το πονηρό σλόγκαν της «χαμένης ψήφου». Καμία ψήφος δεν πάει χαμένη όταν δίνεται για τη διατήρηση των παραδόσεων μας, των ηθών και εθίμων μας, του περιβάλλοντος μας και φυσικά του κυνηγίου που αποτελεί για μας τρόπο ζωής.

Συνάδελφοι ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ…
Την Κυριακή 13 Ιουνίου, όταν θα βρίσκεστε μέσα στο παραβάν και δεν σας βλέπει κανείς, ψηφίζοντος ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ (Φύση-Κυνήγι-Ψάρεμα-Παράδοση) θα αισθάνεστε υπερήφανοι ότι βοηθήσατε κι εσείς να τηρηθούν οι ρίζες του μέλλοντός μας.

ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ!!!

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων