Αποκλεισμός του ΚΕΚ από τις ευρωεκλογές

0

1184-stop.jpg
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΜΕΛΟΣ: F.A.C.E.& C.I.C.

ΕΔΡΑ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ

ΑΘΗΝΑ-Τ.Κ. 105 63

Τηλ.: 210-32.31.271 – Fax.: 210-32.22.755

http://www.ksellas.gr, e-mail: info@ksellas.gr

ΑΘΗΝΑ 31-5-2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος διαμαρτύρεται εντονότατα για την απόφαση σε βάρος του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών και τον αποκλεισμό του από τις Ευρωεκλογές του 2004. Η σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου στηρίζεται σε καθαρά γραφειοκρατικούς τυπικούς λόγους που για πρώτη φορά τώρα επισημαίνονται δεδομένου ότι με τον ίδιο ακριβώς φάκελο και τα ίδια στοιχεία το ΚΕΚ είχε γίνει δεκτό σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις χωρίς, στο μεταξύ να έχει αλλάξει ο σχετικός Νόμος.

Η Κ.Σ.Ε. υπογραμμίζει ότι με την ερμηνεία αυτή ουσιαστικά αφαιρείται το απαράβατο δημοκρατικό δικαίωμα έκφρασης του πολίτη, δικαίωμα κατοχυρωμένο από το ελληνικό Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό δίκαιο.

Για το λόγο αυτό η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος συμπαραστέκεται στο ΚΕΚ και ενώνει μαζί του τις προσπάθειες της τόσο στο εσωτερικό όσο και στα Ευρωπαϊκά όργανα προκειμένου να διορθωθεί η σχετική απόφαση και να αποκατασταθεί το δικαίωμα του Έλληνα κυνηγού να εκφράσει ελεύθερα την πολιτική του βούληση που αποτελεί θεμέλιο λίθο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων