5 Ιουνίου Ημέρα Περιβάλλοντος

0

1188-moystos.jpg

Με αφορμή τον εορτασμό, της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος το Σάββατο 5 Ιουνίου που φέτος είναι αφιερωμένη στην προστασία των Θαλασσών, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων διοργανώνει το τριήμερο εκδηλώσεων από τις 4 ως τις 6 Ιουνίου 2004.
“Με τις πρωτοβουλίες αυτού του τριημέρου επιδιώκουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες, τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, τον τεχνικό κόσμο της χώρας και να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για μια κοινωνία περιβαλλοντικά ευαίσθητη.”

Το πρόγραμμα

Πέρα από το τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων, το ΠΕΧΩΔΕ εκδίδει και ένα εύχρηστο φυλλάδιο το οποίο θα διανεμηθεί στους σταθμούς του Μετρό και σε άλλους χώρους.
Σκοπός του είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και να δώσει ορισμένες απλές, πρακτικές συμβουλές για το πώς μπορεί ο καθένας μας να συμβάλλει στην προσπάθεια να προστατεύσουμε το φυσικό μας πλούτο …γιατί αλλάζοντας κάποιες καθημερινές μας συνήθειες, μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε ώστε το “σπίτι μας” να υποφέρει λιγότερο.

Το πρόγραμμα αναλυτικότερα:

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2004
Κλειστό Γυμναστήριο Ταεκβοντό του Ολυμπιακού Συγκροτήματος
Παραλιακής Ζώνης Φαλήρου

9:30 – 14:00 Ημερίδα με θέμα “Πολιτικές για την Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος’
Την έναρξη της ημερίδας θα κηρύξει ο Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε κ. Γιώργος Σουφλιάς. Στη συνέχεια θα μιλήσουν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Σ. Καλογιάννης, ο Συντονιστής του Μεσογειακού Σχεδίου Δράσης για το Περιβάλλον του ΟΗΕ ( MAP -UNEP)
Ο κ. Paul Mifsud, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε στην Ελλάδα και
Ο κ. Ι. Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΛΚΕΘΕ κ. Γ. Χρόνης. Επίσης εισηγήσεις θα γίνουν από Καθηγητές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, εκπροσώπους ΜΚΟ για το Περιβάλλον και του ΤΕΕ. Τέλος, στα πλαίσια της ημερίδας, θα γίνει παρουσίαση των προγραμμάτων του ΥΠΕΧΩΔΕ για τις θάλασσες και τις ακτές.

Σάββατο 5 Ιουνίου 2004

Κλειστό Γυμναστήριο Ταεκβοντό του Ολυμπιακού Συγκροτήματος
Παραλιακής Ζώνης Φαλήρου

10:00 – 20:00 Δραστηριότητες και παιχνίδια για τα παιδιά σε συνεργασία με τους: Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Σύλλογος Αποφοίτων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας. Θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων: Θέατρο Σκιών, Ιάσων Μελισσηνός – “Οικολογικός Καραγκιόζης”, Θεατρικό Παιχνίδι – “Η πεταλούδα που δεν μπόρεσε να κρατήσει την υπόσχεση της” – Ομάδα Τέχνης Πάροδος.

Κυριακή 6 Ιουνίου 2004

Παραλία Σχοινιά
10:00 – 14:00 Δράση καθαρισμού της παραλίας Σχοινιά σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας για το Περιβάλλον”.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στο Κλειστό Γυμναστήριο Ταεκβοντό θα λειτουργεί Έκθεση Φωτογραφίας και Εκδόσεων αφιερωμένη στο περιβάλλον.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων