Θηρευτής & Φύση

0

Ένα νέο περιοδικό προστέθηκε στην οικογένεια του κυνηγετικού τύπου. Με πολύ μεράκι μια ομάδα ευαισθητοποιημένων κυνηγών και κυνοφίλων της Κορινθίας εξέδωσε το μηνιαίο παγκορινθιακό περιοδικό ΘΗΡΕΥΤΗΣ & ΦΥΣΗ. Πολύ καλή προσπάθεια με αξιόλογο περιεχόμενο. Σας παραθέτουμε παρακάτω το σημείωμα του εκδότη κ. Δημήτρη Ρεκουνιώτη, στο οποίο παρουσιάζει το στίγμα του περιοδικού.

Σημείωμα του εκδότη
Απόδραση στη φύση!!

Αγαπητοί φίλοι αναγνώστες σας καλωσορίζω σε μία νέα εκδοτική προσπάθεια που μόλις ξεκίνησε στην Κορινθία.

Ανταποκρινόμενη στη δική σας επιθυμία αλλά και συνεπείς με τη δική μας υποχρέωση να παρέχουμε έγκαιρη, έγκυρη και εμπεριστατωμένη πληροφόρηση δημιουργήσαμε ένα νέο έντυπο, το οποίο θα ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο με τις παραδοσιακές, υπαίθριες δραστηριότητες που αναπτύσσονται στη Φύση. Το περιοδικό “Θηρευτής και Φύση” έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο τομέα ενημέρωσης σε παραδοσιακές και σύγχρονες συνήθειες και ασχολίες όπως είναι το κυνήγι, το ψάρεμα, η κυνοφιλία, η σκοποβολή, η επιβίωση, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στην προστασία του περιβάλλοντος κάτι το οποίο φαίνεται άλλωστε και από την πρώτη μας έκδοση. Είναι χρέος και τιμή μας να ενδιαφερθούμε για το φυσικό σπίτι όλων μας αφού τις τελευταίες δεκαετίες έχει ξεκινήσει μία σφοδρή επίθεση εναντίον της Φύσης και του Οικολογικού μας συστήματος με αδυσώπητες συνέπειες για τη μελλοντική πορεία του ανθρώπου. Κατά καιρούς λοιπόν θα εντοπίσουμε και θα αναφερθούμε στα μεγάλα οικολογικά προβλήματα που απειλούν την Κορινθία κα θα αναζητήσουμε λύσεις για την άμεση αντιμετώπισή τους.

Πέρα όμως από τις επισημάνσεις και παρεμβάσεις που θα αφορούν το περιβάλλον θα επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας στις αγαπημένες σας ασχολίες αλλά και στις νεότερες εξελίξεις στο χώρο του κυνηγίου για την προστασία του και την διαφύλαξή του από τους πολλούς και γνωστούς κινδύνους.

Με το έντυπο που θα κρατάτε κάθε μήνα στα χέρια σας θα έχετε στην ευκαιρία να ενημερωθείτε για το τι γίνεται σήμερα στην Κορινθία από τη μία άκρη έως την άλλη του νομού μας για θέματα τα οποία σίγουρα σας ενδιαφέρουν.

Πρέπει να σας πω ότι το περιοδικό “Θηρευτής και Φύση” θα έχει αποκλειστικά τοπικό χαρακτήρα και θα επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας.

Με τη στήριξη και τη συνεργασία των κυνηγετικών συλλόγων της Κορινθίας αλλά και με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς όπως τους Κυνοφιλικούς Ομίλους, τους Σκοπευτικούς συλλόγους, κ.α. καθώς και με Οργανώσεις όπως η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, αλλά κα κρατικές υπηρεσίες όπως η Νομαρχία Κορινθίας, η διεύθυνση δασών και Αλιείας, τα Δασαρχεία και οι δεκαπέντε δήμοι της Κορινθίας θα προσπαθήσουμε να σας παρέχουμε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί το περιοδικό μας.

Με το μήνυμα “αποδράστε στη Φύση, μόνο κερδισμένοι μπορεί βγείτε” εύχομαι το περιοδικό μας να αποτελέσει την αρχή μιας σχέσης που ως στόχο θα έχει την προβολή όλων εκείνων των δραστηριοτήτων που φιλοξενεί η Φύση πάντα όμως με διακριτικότητα και αγάπη προς το Φυσικό Περιβάλλον στο οποίο ζούμε.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων